Guvernul discuta bugetul pe 2009, fara majorarea salariilor profesorilor

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 12:07

   

Guvernul discuta bugetul pe 2009, fara majorarea salariilor profesorilor
Guvernul se reuneste miercuri in sedinta saptamanala, pe ordinea de zi urmand sa se afle proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pentru anul viitor.

Potrivit ministrului Muncii, Mariana Campeanu, proiectul bugetului asigurarilor sociale pe anul viitor nu prevede majorarea salariilor in sectorul bugetar cu 50%, informeaza Realitatea TV.

Campeanu a mai declarat ca, in 2009, salariul mediu brut nu va creste la 2.500 lei, iar pensia medie nu va fi nici ea majorata la 1.200 lei.

Astfel, salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale este de 1.865 lei, mai mare cu aproape 17% fata de salariul mediu brut avut in vedere la elaborarea bugetului de stat pe anul 2008.

Curtea Constitututionala a respins in urma cu o saptamana sesizarile Guvernului cu privire la neconstitutionalitatea legilor referitoare la marirea salariilor cu 50% pentru profesori si cresterea punctului de pensie pentru categoriile grele de munca.

Cele doua legi se afla pe masa presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.

Potrivit Biroului de presa al Guvernului, pe ordinea de zi de miercuri ar mai putea fi inclus un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG nr. 79/2008 privind masuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici.

Proiectul prevede ca salarizarea sefilor societatilor cu capital majoritar sau integral de stat sa se realizeze in functie de ponderea subventiilor in veniturile acestora si de performantele economice inregistrate.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
shakira2van
rank 5
Nu-ti cam place scoala Taricene!
Parafrazandu-l pe Marian Vanghelie "Romanii sa voteze oameni seriosi, nu parlamentari care fac hotele", romanii sa voteze pe 30 noiembrie - LIBERALII, ca sunt indragostiti de scoala. Bine Vosganian are si de ce sa iubeasca scoala atat de mult. Mama soacra este profesoara. Intre Tariceanu si scoala este o iubire mai veche intrucat a tinut mortis sa aprofundeze un an la facultate.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor