Guvernul discuta bugetul pe 2009, fara majorarea salariilor profesorilor

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 12:07
2044 citiri
Guvernul discuta bugetul pe 2009, fara majorarea salariilor profesorilor

Guvernul se reuneste miercuri in sedinta saptamanala, pe ordinea de zi urmand sa se afle proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pentru anul viitor.

Potrivit ministrului Muncii, Mariana Campeanu, proiectul bugetului asigurarilor sociale pe anul viitor nu prevede majorarea salariilor in sectorul bugetar cu 50%, informeaza Realitatea TV.

Campeanu a mai declarat ca, in 2009, salariul mediu brut nu va creste la 2.500 lei, iar pensia medie nu va fi nici ea majorata la 1.200 lei.

Astfel, salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale este de 1.865 lei, mai mare cu aproape 17% fata de salariul mediu brut avut in vedere la elaborarea bugetului de stat pe anul 2008.

Curtea Constitututionala a respins in urma cu o saptamana sesizarile Guvernului cu privire la neconstitutionalitatea legilor referitoare la marirea salariilor cu 50% pentru profesori si cresterea punctului de pensie pentru categoriile grele de munca.

Cele doua legi se afla pe masa presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.

Potrivit Biroului de presa al Guvernului, pe ordinea de zi de miercuri ar mai putea fi inclus un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG nr. 79/2008 privind masuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici.

Proiectul prevede ca salarizarea sefilor societatilor cu capital majoritar sau integral de stat sa se realizeze in functie de ponderea subventiilor in veniturile acestora si de performantele economice inregistrate.

E oficial: Pensionarii vor avea bani de Paște. Anunțul ministrului Muncii
E oficial: Pensionarii vor avea bani de Paște. Anunțul ministrului Muncii
Pensionarii pot sta liniștiți, vor avea bani pentru Sărbătorile Pascale. Guvernul a decis joi, 25 aprilie, că pensiile vor veni în avans în luna mai atât pe card, cât și la ușă. În...
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a anunţat, miercuri, că vor fi livrate pensiile, până de sărbătorile pascale. El a precizat că, în funcţie de momentul în care vor...
#guvern, #majorare, #salarii profesori, #pensii, #buget, #asigurari sociale , #stiri politice