Initiator Romania Liberala, despre proteste: O stanga impotenta intelectual. Adevarata Romanie sta acasa, are zi libera si un Dumnezeu

Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 18:05
6736 citiri
Initiator Romania Liberala, despre proteste: O stanga impotenta intelectual. Adevarata Romanie sta acasa, are zi libera si un Dumnezeu

"Romanii isi vor inapoi democratia castigata pe 21 decembrie 1989!" este mesajul cu care au iesit din nou in strada, in Piata Universitatii, mii de bucuresteni, care au marsaluit din Piata Universitatii pana in fata Palatului Victoria si inapoi, la comemorarea a 24 de ani de la Revolutie. Platforma politico-civica Initiativa Romania Liberala, prin vocea lui Bogdan Duca, sustine insa ca "adevarata Romanie nu pierde vremea pe strazi".

"Cica 3000 de oameni imprastiati prin centrul Capitalei se lauda ca ar fi reprezentativi pentru Romania, ca ei ar fi 'adevarata Romanie'.

Sorry, adevarata Romanie se bucura de sambata seara, cu prietenii, cu familia, se odihneste, se pregateste pentru ca maine sa mearga la biserica. Adevarata Romanie nu pierde vremea pe strazi: are familie, are prieteni, are un Dumnezeu si....zi libera", a scris Bogdan Duca, initiator Romania Liberala, pe contul sau de Facebook.

Acelasi Duca a revenit cu un nou mesaj pe reteaua de socializare, in care vorbeste de mesajul "negativ, anarhist, nerealist, nici macar coerent ideologic" transmis de oamenii din strada, pe care ii eticheteaza drept "o stanga impotenta intelectual". La celalalt pol ar fi, in opinia lui, acei "humpty- dumpty 'de dreapta', gen Baconschi, Papahagi".

"Prin cercurile minoritare dar galagioase ale clasei de mijloc romanesti implicate social circula un soi de duh revolutionar. Se cultiva ideea conform careia doar iesitul in strada mai poate schimba ceva, ca numai prin heirupisme revolutionare, Romania poate fi adusa pe calea cea buna.

Numai ca in afara de acest militantism si aceste mobilizari succesive, nu se naste nimic care sa ne lase macar iluzia ca exista alternativa la starea de fapt. Acest public revolutionar nu genereaza niciun ferment intelectual. Nu de nivelul revolutionarilor din veacul al XIX-lea, dar nici macar capabil sa ajunga la cureaua revoltatilor de la 1968", noteaza Duca.

Initiatorul IRL sustine ca "niciun program politic, nicio viziune economica realista, nici macar un grup de politicieni altfel nu este generat de manifestatiile din Piata. Totul se rezuma la un mesaj negativ, anarhist, nerealist, nici macar coerent ideologic".

In continuare, il citeaza pe Marx: "istoria tinde sa se repete. Dar se repeta ca parodia a ceea ce a fost candva".

"P.S. Daca aceasta stanga impotenta intelectual este amuzanta, comici de-a dreptul sunt acei humpty - dumpty 'de dreapta', gen Baconschi, Papahagi si altii eiusdem farinae, care incearca sa se urce pe spatele mitingistilor anemici, in speranta ca....li se rezolva si lor niste probleme politice sau macar isi pot ejacula frustrarile personale", incheie Bogdan Duca.

Initiativa Romania Liberala

La sfarsitul lunii aprilie, liberalii Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tusa, Bogdan Duca, impreuna cu membrii Fortei Civice - formatiune condusa de Mihai Razvan Ungureanu - Dan Cristian Popescu si Iulian Craciun, au lansat platforma politico-civica "Initiativa Romania Liberala". La eveniment au participat, la acea vreme, seful Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, presedintele partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu si Toader Paleologu si Sever Voinescu.

Protocol intre PNTCD si Initiativa Romania Liberala - se vrea relansarea partidului

Pe 20 octombrie, Alianta pentru Dreptate si Adevar (FC-PNTCD) a semnat un protocol prin care Initiativa Romania Liberala (IRL) a fost cooptata in ADA, cele trei formatiuni urmand sa aiba candidat unic la alegerile prezidentiale si candidati comuni la europarlamentare.

Pe 12 decembrie, fostul candidat ARD la Senat in colegiul castigat de Dan Voiculescu in Sectorul 4, Iulian Craciun, a anuntat ca demisioneaza din partidul Forta Civica.

"Ma regasesc insa, in continuare, in proiectul promovat de platforma politico-civica Initiativa Romania Liberala. Intrucat viata m-a obisnuit sa nu abandonez lupta dupa prima incercare, voi continua sa activez in comisiile Initiativei Romania Liberala care elaboreaza programul de dezvoltare a Romaniei dupa valorile, principiile si politicile dreptei, pornind de la agenda celor care produc valoare reala in aceasta tara", mentiona Iulian Craciun.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#IRL proteste, #Bogdan Duca proteste , #stiri politice