Ipocrizia lui Mircea Geoana

Joi, 12 Martie 2009, ora 18:50
5207 citiri
Ipocrizia lui Mircea Geoana
Foto: psd.ro

Lui Mircea Geoana i se ofileste ghiocelul de la Cotroceni sub vantul rece al FMI. Si de grija lui a pornit la atac impotriva acordului cu temutul Fond, acuzand PD-L ca a declansat singur operatiunea "austeritatea".

Daca liderul PSD nu stia despre intentia Guvernului de a incepe discutii de tatonare cu expertii FMI, el chiar are o problema majora. Despre aceasta posibilitate vorbeste de vreo doua luni guvernatorul BNR. Banca centrala a confirmat de cateva saptamani trimiterea viceguvernatorului la Washington, pentru discutii.

Culmea, reprezentantul Romaniei la FMI este nimeni altul decat Mihai Tanasescu, un social democrat, pe care, ce-i drept, Mircea Geoana s-a straduit sa-l tina in continuare in SUA, desi tare bine i-ar fi stat la Ministerul de Finante.

Nu-mi amintesc ca vicepremierul Dan Nica sa fi zis vreodata ca n-a stiut nimic despre tatonarile cu FMI care erau un fel de secret al lui Polichinelle, de care numai dl. Geoana nu auzise, sarmanul.

Si din virginitatea lui inselata, Mircea Goana s-a sumetit catre Emil Boc pretinzand ca Guvernul nu ar avea mandat sa negocieze cu FMI. Adica ce mandat? Pentru ce? La negocieri afli ce conditii minimale si avantaje maximale poti obtine inainte de a pune acordul pe masa Parlamentului. Negocierile le poarta BNR si Guvernul in virtutea mandatului general primit la investire.

La finalul negocierii, acordul, cu cifrele lui concrete, bune sau rele, este supus votului Parlamentului. De-abia dupa o eventuala aprobare, produce efecte juridice. Ce mandat iti trebuie pentru a negocia cele mai bune conditii?

Despre oportunitatea acordului, dl. Geoana putea sa se lamureasca de la fostul premier Adrian Nastase care, surprinzator, nu este un adversar al unei astfel de solutii, probabil pentru ca stie mai multa economie decat seful sau de partid, dar si de la, mai ales de la, Mihai Tanasescu.

Acesta a declarat ca un acord cu FMI este benefic daca folosesti corespunzator banii. Si, de fapt, asta ar trebui sa fie grija cea mare a lui Mircea Geoana: felul in care vor fi folositi banii de la FMI.

Dar grija cea mare a d-lui Geoana este una electorala.

Presedintele PSD este deja in campanie pentru prezidentiale si, in buna traditie electorala romaneasca, se pregatea, probabil, sa arunce cu promisiuni in dreapta si in stanga. Austeritatea impusa de FMI ii va ingheta aceste promisiuni pe buze. Ar fi, desigur, promisiuni mincinoase, pentru ca ar avea de unde sa fie onorate, dar nici macar sa nu le poti rosti...

Aceasta austeritate va lovi in primul rand in bugetari si asistati, adica in bazinul electoral de prima mana al domnului Geoana. Poate ca, in mod pervers, de aceea se si arata Adrian Nastase atat de favorabil acordului, ca doar o lovitura in plus la radacina lui Geoana nu strica!

Si daca tot nu va scapa de belea, Mircea Geoana vrea macar se lupte cu ea pentru a fi apoi rapus eroic.

"Eu n-am vrut sa va las in ghearele FMI, in iarna austeritatii, dar m-au razbit PD-L si Traian Basescu, iar dupa aceea n-am iesit totusi de la guvernare pentru ca nu era sa las tara in instabilitate politica tocmai in criza. Doamne, Doamne ce m-am mai sacrificat!", va spune el, probabil, plangand la radacina ghiocelului ofilit inainte sa fi inflorit.

Mircea Geoana este mai putin nestiutor decat vrea sa para. El este doar ipocrit, stiind ca Romaniei i se poate intampla un singur lucru mai rau decat un acord cu FMI. Si acela e lipsa lui, care ar lasa Romania complet descoperita in fata unei crize cu evolutii imprevizibile.

Asa ca in timp ce vitupereaza impotriva FMI, liderul PSD ar trebui sa stea cu degetele incrucisate sperand sa fie razbit de PD-L si acordul sa fie incheiat, pentru ca altfel va fi maturat si el de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana FMI, #Geoana ghiocei, #Geoana prezidentiale , #stiri politice