Klaus Iohannis, despre relaxarea restrictiilor: "Lucrurile nu se vor intampla de azi pe maine"

Vineri, 23 Aprilie 2021, ora 09:38
3208 citiri
Klaus Iohannis, despre relaxarea restrictiilor: "Lucrurile nu se vor intampla de azi pe maine"
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a mers cu bicicleta la Cotroceni FOTO Hepta.ro

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat vineri, 23 aprilie, ca fara vaccinare nu putem iesi din pandemie, el anuntand ca este implicat in campania de vaccinare si ca va continua acest lucru.

Intrebat despre ridicarea restrictiilor pe timp de noapte, presedintele a precizat ca lucrurile nu se vor intampla de azi pe maine, ci masurile vor fi ridicate gradual.

Referitor la obiectiile Comisiei Europene privind Planul National de Redresare si Rezilienta, presedinte a declarat ca nu exista un termen ultimativ pentru prezentarea acestuia, ci este unul orientativ, iar statele sunt incurajate sa prezinte planuri bune.

"Nu este nicio catastrofa", a afirmat presedintele.

Intrebat daca Romania va putea respecta termenul pentru prezentarea Planului National de Redresare si Rezilienta, presedintele a afirmat: "Acest termen este orientativ, nu e ultimativ, Comisia recomanda tarilor sa lucreze la planuri bune si noi vom lucra pe PNRR pana cand va suficient de bun pentru a fi acceptat de Comisie. Am auzit politicieni de la opozitie care anunta catastrofa, nu e nicio catastrofa. Analizam observatiile, corectam planul, vor fi iar discutii la Bruxelles si planul va merge inainte".

Cu o zi in urma, presedintele a anuntat ca a convocat pentru luni o intalnire cu responsabilii din Guvern si din alte zone care lucreaza la Planul National de Redresare si Rezilienta. Seful statului a adaugat ca va fi evaluata prima opinie a Comisiei Europene cu privire la PNRR si vor fi discutii despre imbunatatirea Planului.

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns cu bicicleta la Palatul Cotroceni, vineri, 23 aprilie, dupa un traseu de 40 de minute prin Capitala, alaturandu-se astfel campaniei Vinerea Verde, care incurajeaza utilizarea transportului alternativ pentru deplasare.

"Vreau sa fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o gasesc foarte buna", a afirmat presedintele, indemnandu-i pe toti romanii sa lase masina personala acasa si sa utilizeze bicicleta sau transportul public.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Șoferii care circulă pe Valea Oltului ar fi bine să se înarmeze cu multă răbdare deoarece traficul este greoi din cauza unor lucrări la ieșire din localitatea Călimănești....
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
#Klaus Iohannis, #restrictii, #Covid 19, #planul national de relansare si rezilienta , #stiri politice
Comentarii