Legea functionarilor publici, adoptata

Marti, 02 Martie 2010, ora 13:46
10877 citiri
Legea functionarilor publici, adoptata

Legea functionarilor publici a fost adoptata, marti, in Camera Deputatilor cu 172 de voturi pentru niciun vot impotriva si nicio abtinere. Legea avea nevoie de minimum 167 de voturi. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Deputatii PSD si PNL au parasit, marti, sedinta Camerei in care era programat votul final la Legea Statutului functionarilor publici. Cu toate astea, proiectul a fost adoptat.

De altfel, parlamentarii Opozitiei au parasit si luni sala de plen, nemultumiti ca PD-L incearca modificarea legii statutului functionarilor publici.

Scandal in Parlament: PSD si PNL au iesit din sala, la dezbateri

Proiectul a trecut luni pe articole in absenta pesedistilor si penelistilor, astfel ca marti a fost supus votului final.

PNL si PSD va contesta legea la Curtea Constitutionala

Mai mult, viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca liberalii vor contesta miercuri, la Curtea Constitutionala, Legea functionarilor publici, demers care ar putea sa fie realizat in comun cu deputatii PSD.

"Pentru faptul ca si acest proiect de lege este departe de Constitutie, am luat decizia in cadrul grupului parlamentar ca maine (miercuri - n.r.) sa contestam la Curtea Constitutionala aceasta lege, atat din punct de vedere procedural, cat si din punct de vedere al prevederilor de fond, care vin in contradictie cu cele ale Constitutiei, tinand cont ca Legea functionarului public e o lege organica, care a facut posibila aderarea Romaniei la UE atunci cand a fost adoptata", a declarat Eugen Nicolaescu.

PSD si PNL se aliaza impotriva modificarilor Statutului functionarilor publici

Si PSD a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala (CC) proiectul Statutului functionarilor publici pe motiv ca aceasta lege da posibilitatea numirii clientelei politice la conducerea institutiilor deconcentrate si centralizeaza activitatea functionarului public.

Deputatul PSD, Mircea Dusa, a spus ca acest proiect creeaza premisele numirii in functiile de directori si directori adjuncti ai servciilor deconcentrate a clientelei politice, intrucat "prevede o derogare de la 6 luni, perioada in care se pot face numiri in functii si directori care nu au calitatea de functionari publici", potrivit Mediafax.

El a mai spus ca o alta critica adusa proiectului este faptul ca acesta prevede recentralizarea activitatii functionarului public. Dusa a explicat ca, pana acum, primariile aveau libertatea sa-si gestioneze functia publica, sa faca angajari, iar, conform proiectului, "se recentralizeaza intrega activitate la nivelul Agentiei functionarului public, astfel incat primariile trebuie sa ia aprobare si pentru o virgula".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#legea functionarilor adoptata, #legea functionarilor publici , #stiri politice