Liviu Negoita nu vrea un Guvern pentru orgoliul sau

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 18:46
2761 citiri
Liviu Negoita nu vrea un Guvern pentru orgoliul sau

Premierul desemnat Liviu Negoita a declarat vineri seara, dupa consultarile cu minoritatile si cu grupul parlamentarilor independenti ca nu doreste sa faca un Guvern pentru orgoliul sau, ori sa impuna anumiti oameni in Guvern.

"Am dorit o discutie sincera, cu toate partidele parlamentare, avand in vedere ca au clamat interesul national, ca doresc in urma dicutiilor sa adoptam cat mai repede legea bugetului de stat si celeleate legi pe care le-am negociat cu Fondul Monetar", a afirmat Liviu Negoita.

Premierul desemnat nu a dorit sa califice refuzul pe care l-a primit din partea PNL si PSD, motivand ca aceste partide au avot o alta agenda. "Eu inteleg aceasta perioada. Se face politica si in campania electorala, se face politica si pentru tara aceasta", a adaugat Negoita.

Primarul sectorului 3 a mentionat ca a fost desemnat premier in baza unor prevederi constitutionale si crede ca regulile democratiei sunt valabile pentru toti.

"Negocierile vor continua. Eu le adresez pe aceasta cale o invitatie publica celorlalte partide, care nu au venit astazi (vineri, n.red) la consultari. Sper ca pana duminica sa dea dovada de responsabilitate si sa stam de vorba", a adaugat Liviu Negoita, mentionand ca UDMR si-a motivat absenta si ca urmeaza sa se intalneasca sambata sau duminica cu reprezentantii acestui partid.

"Asa cum am promis, nu voi depasi termenul. Luni voi depune lista noului Cabinet la Parlament", a conchis premierul desemnat.

Liviu Negoita este premierul desemnat de presedintele Traian Basescu, vineri, dupa consultarile cu partidele politice.

Imediat dupa ce a fost desemnat sa formeze Guvernul, primarul sectorului 3 i-a chemat pe toti liderii partidelor politice, la ora 17.00, la Palatul Victoria, ca sa poarte negocieri. Cu toate acestea, numai PD-L, minoritatile si independentii s-au prezentat la discutii.

"Misiunea mea e clara: imi propun un guvern de coalitie nationala, consultarile incep de azi. Trebuie sa fie duse la bun sfarsit intelegerile pe care le-am avut cu FMI si Banca Mondiala si incepand de azi (vineri - n.red.) pana luni vor avea loc trei zile de negocieri. Sunt deschis tuturor fortelor politice din Parlament care s-au aratat interesate in adoptarea bugetului de stat pe 2010", a declarat noul premier desemnat.

Urmatoarele negocieri dintre premierul desemnat si partide sunt programate pentru duminica, ora 16:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#negocieri partide Negoita, #guvern Negoita, #negocieri Negoita UDMR , #stiri politice