Mariana Campeanu: S-a actionat dictatorial cand s-a aprobat marirea pensiilor (Audio)

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 16:39
1986 citiri
Mariana Campeanu: S-a actionat dictatorial cand s-a aprobat marirea pensiilor (Audio)

Mariana Campeanu, ministrul Muncii, este de parere ca legea pensiilor adoptata in Parlament nu respecta procedura si creeaza discriminari.

Aceasta este de parere ca Parlamentul a aplicat o masura dictatoriala cand a adoptat fara dezbatere marirea pensiilor pentru conditii grele de munca, motiv pe care Guvernul l-a invocat in sesizarea CCR in privinta legii adoptate recent de deputati, informeaza NewsIn.

Mariana Campeanu a confirmat ca premierul Calin Popescu Tariceanu a sesizat la CCR modificarile aduse de deputati la finele lunii septembrie, pe care le considera neconstitutionale, care au decis ca punctul de pensie pentru categoriile grele de munca - I si respectiv II - sa fie marit cu 50% si, respectiv, 25%.

In opinia ministrului Muncii, Parlamentul a aplicat o masura dictatoriala. "Este o masura dictatoriala daca nu se respecta absolut nicio procedura. Profita de o pauza, se introduce o lege care nu se discuta in Parlament. Trebuie discutate legile, de aceea este acuzat Guvernul pentru emiterea unor Ordonante de urgenta, ca ele nu ofera prilejul de a fi discutate in Parlament. Iata ca nicio lege nu este discutata si se forteaza un vot fara ca niciun parlamentar sa poata avea informatiile necesare pentru a le permite sa voteze in cunostinta de cauza", a declarat, la Realitatea TV, ministrul Muncii.

Campeanu spune ca deputatii nu au respectat procedura de vot, in sensul ca nu a fost dezbatuta legea. Ea a precizat ca nu s-a acordat dreptul Guvernului sa-si spuna punctul de vedere, precum si ignorarea faptului ca in plenul Senatului a fost un raport de respingere, iar in Camera o comisie de specialitate (de buget-finante - n.r.) exista, de asemenea, raport de respingere a legii.

Guvernul, in numele caruia a semnat sesizarea premierul Calin Popescu Tariceanu, a invocat nerespectarea procedurii parlamentare in privinta modificarii Legii 19/2000, care a fost operata de deputati in urma cu aproximativ doua saptamani. Premierul a fost de parere, potrivit unor surse de la Palatul Victoria, ca adoptarea unei astfel de legi - pe de o parte - incarca prea mult bugetul si, in plus, a fost aprobata fara sa fi fost dezbatuta pe articole.

Practic, procedura de adoptare a legii este cea invocata de Guvern in sesizarea de neconstitutionalitate pe care a inaintat-o CCR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tesla reduce personalul cu 10% și vrea să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk
Tesla reduce personalul cu 10% și vrea să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk
Tesla va cere acţionarilor să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al CEO-ului Elon Musk, pe care un judecător din Delaware l-a anulat la începutul acestui an, după ce a...
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
#Mariana Campeanu, #lege, #aproba, #marire, #salariu, #masura, #dictatoriala , #stiri politice