Nastase: Lazaroiu pare mai degraba trimis de Basescu drept comisar pentru supravegherea lui Boc

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 20:26
1162 citiri
Nastase: Lazaroiu pare mai degraba trimis de Basescu drept comisar pentru supravegherea lui Boc
Foto: inpolitics.ro

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat sambata ca, desi Sebastian Lazaroiu este o persoana inteligenta nu este potrivita pentru "jobul" de la ministerul Muncii si ca pare mai degraba trimis de Traian Basescu drept "comisar" pentru supravegherea lui Emil Boc.

"Mie mi se pare un gest de iresponsabilitate la nivelul celor care au convenit aceasta numire. Dl. Lazaroiu este o persoana inteligenta dupa parerea mea, dar nu cred ca este o persoana potrivita pentru acest job si nici nu cred ca Guvernul actual si noi toti pana la urma avem timp pentru ca dl. Lazaroiu sa invete functia de ministru pentru problemele muncii, mai ales ca multe din problemele actuale sunt legate de asumarea responsabilitatii Guvernului pe cateva legi controversate.

Acesta crede ca fi trebuit cautat un profesionist, fie implicat politic, fie membru al partidului, sau cineva din minister care sa poata sa preia imediat aceste dosare. "Eu asa as fi facut", a spus Nastase pentru Antena 3, inainte de lansarea programului USL pentru educatie, un eveniment desfasurat la Palatul Parlamentului.

"Pare mai curand ca este trimis de catre Traian Basescu in calitate de comisar pentru supravegherea lui Emil Boc, care nu vrea sa-si dea demisia",a mai spus liderul PSD.

Nastase mai crede ca lipsa de experienta a lui Lazaroiu l-ar putea determina sa ia unele decizii gresite. "Dl. Lazaroiu poate fi un consilier foarte bun, dar e o mare diferenta intre cel care da sfaturi si cel care ia decizii si nu va avea alaturi de dansul in permanenta un director care sa ii spuna iata aici ar trebui facut asa, iata aici asta ar fi solutia. Atunci apare o problema, mai ales in intalnirile cu sindicatele, cu patronatele, cand trebuie sa dai un raspuns rapid si risti sa faci anumite greseli, poate dupa aceea vor fi rostogolite, se creaza nemultumire sociala, eu personal cred ca ar fi fost necesara o alta decizie", a conchis fostul premier.

Lazaroiu a preluat, vineri seara, postul de ministru al Muncii de la Emil Boc, cel care a exercitat aceasta functie cu titlu interimar. "Nu sunt chiar un strain aici. Am si o experienta, zic eu, pe partea de munca si protectie sociala pentru ca am lucrat cu profesorul Marian Preda, presedintele comisiei pentru analiza riscurilor sociale si demografice", a spus ministrul Muncii.

Acesta a adaugat ca va recurge la sfaturile predecesorilor sai in aceasta functie, in luarea deciziilor in minister. "Practic, am avut discutia cu primul-ministru despre prioritatile guvernamentale. Sunt lucruri pe care le stiam din experienta din comisia prezidentiala si sunt lucruri cu care urmeaza sa ma pun la punct in zilele urmatoare. Nicio clipa nu voi ezita sa ma consult cu fostii ministri, cu domnul Botis care a fost un ministru foarte bun, cu domnul seitan, dar si cu domnul prim-ministru care a fost interimar 45 de zile", a mai spus Lazaroiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase, #Sebastian Lazaroiu , #stiri politice