Nemirschi isi va posta declaratia de avere rectificata pe siteul ministerului

Joi, 09 Iulie 2009, ora 23:24
1844 citiri
Nemirschi isi va posta declaratia de avere rectificata pe siteul ministerului

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi a afirmat, joi, la Pitesti, ca saptamana viitoare va clarifica situatia in ceea ce priveste declaratia sa de avere, pe care o va posta, in forma rectificata, pe site-ul institutiei pe care o conduce, informeaza corespondentul NewsIn.

"Nu am nimic de ascuns. Nu voi intra in detalii, dar probabil ca marti veti gasi pe site-ul Ministerului declaratia mea rectificata, cu toate informatiile. Nu sunt dispus sa fac telejustitie in acest caz", a declarat Nicolae Nemirschi in timpul unei vizite la uzina de automobile Dacia.

ANI a sesizat, in data de 23 iunie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, pentru cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii si precizeaza ca l-a instiintat de declansarea procedurii de verificare.

ANI s-a sesizat din oficiu dupa ce presa a semnalat existenta unor neconcordante intre declaratiile de avere depuse de ministrul Mediului in data de 5 ianuarie 2009, respectiv in 15 iunie 2009. Comunicatul de presa transmis atunci de ANI precizeaza ca Nemirschi a fost instiintat despre declansarea procedurii de verificare, in conformitate cu prevederile Legii ANI.

In cadrul procedurii de verificare s-au solicitat informatii si documente de la institutii si persoane juridice, iar in urma compararii datelor cuprinse in declaratiile de avere cu datele si informatiile primite de Agentie s-a constatat ca in cele doua declaratii de avere nu au fost inscrise sau au fost inscrise in mod eronat mai multe date.

Astfel, nu este inscrisa in evidenta Directiei de Taxe si Impozite o locuinta cu 4 camere si hol, in suprafata construita la sol de 59,94 mp, suprafata utila de 42,58 mp, cumparata in 3 martie 2006 si intabulata in Cartea Funciara a localitatii Topalu.

La capitolul "Bunuri mobile", Nicolae Nemirschi mentioneaza un autoturism marca Jeep Cherokee, care nu se regaseste in evidentele Directiei de Taxe si Impozite a Municipiului Constanta. Ministrul nu a declarat totodata conturile curente deschise pe numele sotiei, iar conturile curente declarate nu corespund cu cele aflate in evidentele ING BANK NV, rezultand la data de 31 mai 2009 o diferenta de peste 82.000 lei. Declaratia de avere din 5 ianuarie 2009 mentioneaza trei conturi deschise in anul 2005 la ING BANK NV, iar cea din 15 iunie 2009 - patru conturi deschise la ING BANK NV, al patrulea fiind din anul 2008.

"Informatiile aferente fiecarui cont sunt diferite, declaratia din luna ianuarie precizand conturi numai in lei, pe cand conturile mentionate in data de 15 iunie 2009 sunt atat in lei, cat si in euro. In evidentele ING BANK NV nu exista nici un cont curent in lei deschis in anul 2008, persoana verificata avand doua conturi curente in lei deschise in anul 2005 si doua conturi curente (unul in USD si unul in euro), deschise in anul 2005", se arata in comunicat. De asemenea, s-a constatat, potrivit aceleiasi informari, ca Nemirschi nu a mentionat in declaratia de avere depusa in 2006, in calitate de viceprimar al municipiului Constanta, conturile curente deschise pe numele sotiei care, la data de 21 decembrie 2006, inregistrau solduri la ING BANK NV in cuantum de 24.000 de euro si de aproximativ 450.000 de lei.

Comunicatul mai precizeaza ca Nemirschi este asociat la S.C. PROMEDAS MAMAIA SRL (cota de participare la beneficii si pierderi de 50%) si la S.C. ALLCLASS SRL (cota de participare la beneficii si pierderi de 25%). In declaratia de avere depusa in iunie 2009, veniturile din dividende obtinute de Nemirschi impreuna cu sotia de la S.C. PROMEDAS MAMAIA SRL si S.C. ALLCLASS SRL "sunt in cuantum de 249.698 lei si nu corespund cu veniturile reale, in cuantum de 89.444 lei, inregistrate si comunicate de ANAF, rezultand o diferenta de 160.254 lei", informeaza ANI.

Totodata, in declaratia de avere depusa in iunie 2009 figureaza venituri din dividende, aferente anului fiscal 2008, in cuantum de 7.536 lei, insa in urma verificarilor efectuate in situatiile financiare ale S.C. ALLCLASS SRL a rezultat ca, in anul 2008, societatea figureaza cu pierdere contabila, fapt confirmat si de Oficiul National al Registrului Comertului, ceea ce inseamna ca nu poate repartiza dividende, se mai arata in comunicat.

"Aspectele de mai sus (...) constituie indicii temeinice pentru savarsirea de catre domnul Nicolae Nemirschi a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", informeaza Agentia prin acelasi comunicat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#declaratie avere Nemirschi, #Nicolae Nemirschi ancheta , #stiri politice