Oficial UNPR: Daca AEP nu se pronunta, am facut legea electorala de pomana

Sambata, 20 August 2011, ora 22:30
1647 citiri
Oficial UNPR: Daca AEP nu se pronunta, am facut legea electorala de pomana
Foto: machiavelli.ro

Vicepresedintele UNPR Serban Mihailescu a criticat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Gura Humorului, Autoritatea Electorala Permanenta, pentru ca nu si-a exprimat inca punctul de vedere cu privire la modificarea legii electorale.

"In Romania, in anul de gratie 2004, am infiintat o unitate care se cheama Autoritatea Electorala, care e dotata cu un presedinte cu rang de ministru, care are un aparat, banuiesc, corespunzator, care are adjuncti, reprezentare in judete si care tace cu distinctie la toate aceste chestiuni", a afirmat Mihailescu, mentionand ca Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a solicitat premierului sa ceara de la AEP un punct de vedere coerent in ceea ce priveste modificarea legilor electorale si oportunitatea acestui demers.

In opinia lui Serban Mihailescu, AEP "a fost infiintat de pomana", in conditiile in care nu poate avansa o pozitie in aceasta problema si sa vina cu o propunere europeana. El a explicat ca schimbarea unui sistem electoral inseamna sa aduci ceva mai bun, mai simplu, mai credibil, care sa asigure reprezentativitate. "Nu poti face de cate ori esti la putere sistemul care iti convine tie cel mai mult", a spus vicepresedintele UNPR.

In opinia lui Mihailescu, AEP ar trebui sa aiba un proiect privind modificarea legii electorale.

"Banuiesc ca au proiectul. (...) O autoritate platita atat de bine, oamenii aia trebuie sa produca ceva. (...) Nu ne putem permite tot timpul sa ne dam cu parerea in locul specialistilor si, mai ales, acolo unde am avut organisme desemnate special. (...) Credeti ca noua ne place sa votam pe aceleasi buletine pe hartie de ziar? (...) Buletinul de vot din Romania e inventat in '90, in formula aceasta. Patratica aia cu semnul partidului e inventata in '90, stampila aia care iese de pe o pagina pe alta e inventata in '90, tusul acela care e obiect de discutie e inventat in '90. Sistemul de pus in cutii, numarat manual, uitandu-ne in stanga in dreapta care a adormit care nu e inventat in '90. Despre ce vorbim?", a spus Mihailescu.

In alta ordine de idei, el a sustinut ca UNPR va actiona la viitoarele alegeri ca o formatiune de centru stanga. El a evitat sa spuna daca UNPR va ramane alaturi de PDL, limitandu-se sa precizeze ca se vor afla de partea fortelor politice ce doresc stabilitate in Romania. Pe de alta parte, Mihailescu a exclus orice apropiere sau alianta cu USL, motivand ca e prea dur in declaratii si nu dovedeste capacitate de intelegere si negociere si pentru altii.

Serban Mihailescu a participat, la Gura Humorului, la Scoala de vara a tinerilor membri UNPR din Moldova, organizata de filiala Suceava a formatiunii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Serban Mihailescu, #vicepresedinte UNPR, #Legea electorala , #stiri politice