PD-L o vrea pe Macovei la PE, dar ea se mai gandeste

Marti, 03 Martie 2009, ora 23:11
1339 citiri
PD-L o vrea pe Macovei la PE, dar ea se mai gandeste
Foto: forumdemocratie.nl

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a declarat marti ca a primit din partea liderilor PD-L invitatia de a candida pentru Parlamentul European, dar ca inca nu le-a dat un raspuns ferm, solicitand o perioada de gandire.

Monica Macovei a spus ca, in prezent, analizeaza aceasta oferta si ca va da un raspuns in urmatoarele zile. Surse din PD-L au declarat, de asemenea, pentru NewsIn, ca propunerea ca Monica Macovei sa candideze pe listele PD-L pentru alegerile europarlamentare este de data recenta, fiind discutata la inceputul acestei saptamani.

Biroul Permanent National al PD-L a decis, in sedinta de luni, ca cei care vor candida pentru alegerile europarlamentare din iunie sa nu fie deja alesi in Parlamentul national sau ca presedinti de consilii judetene si primari.

O interdictie similara a fost pronuntata si asupra celor alesi indirect de catre electorat, anume viceprimarii si vicepresedintii consiliilor judetene.

"S-a ridicat problema celor din administratia locala si a parlamentarilor alesi in colegii uninominale. S-a considerat ca acestia au o responsabilitate in fata electoratului si trebuie sa-si duca mandatul pana la capat", a declarat Flutur, adaugand ca nu se vor face derogari de la aceasta decizie.

Conform spuselor lui Flutur, au fost depuse 61 de candidaturi la sediul central al partidului, 19 dintre posibilii candidati avand mai putin 35 de ani. Au intarziat trimiterea dosarelor filialele din Botosani, Giurgiu si Teleorman, insa Flutur a precizat ca acestea le vor trimite curand, astfel incat comisia speciala de analiza a dosarelor candidatilor sa-si inceapa activitatea.

Flutur a negat ca s-ar fi luat deja decizia ca Theodor Stolojan, prim-vicepresedinte al PD-L, sa deschida lista de candidati ai PD-L, o decizie finala a componentei liste si a ordinii candidatilor urmand a se adopta in perioada 23-30 martie. Termenul a fost fixat astfel incat PD-L sa-si poata depune lista cu 60 de zile inainte de data scrutinului.

Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Senatoarea Diana Şoşoacă a anunţat miercuri, 27 martie, că se gândeşte foarte serios să candideze la Primăria Iaşi, ea acuzându-l pe edilul Mihai Chirica de ”înaltă trădare”,...
Liderii PNL din întreaga țară au fost convocați de Nicolae Ciucă într-o ședință online
Liderii PNL din întreaga țară au fost convocați de Nicolae Ciucă într-o ședință online
Consiliul Politic Naţional al PNL se va reuni duminică în şedinţă, de la ora 18,00, întâlnire care se va desfăşura online, anunţă Biroul de presă al PNL. ''Astăzi, începând cu...
#Monica Macovei, #PDL, #europarlamentare, #candidatura , #stiri politice
Comentarii