PNL Sector 3 il va sustine pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la sefia PNL

Duminica, 07 Februarie 2021, ora 14:32
2978 citiri
PNL Sector 3 il va sustine pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la sefia PNL
Ludovic Orban o sa fie sprijinit de PNL Sector 3 pentru un nou mandat ca lider PNL FOTO Facebook

Biroul Politic al Filialei PNL Sector 3 saluta decizia presedintelui Ludovic Orban de a candida pentru un nou mandat de presedinte al partidului si ii va acorda tot sprijinul pentru a castiga cursa interna, arata un comunicat de presa al organizatiei.

"Presedintele Ludovic Orban a preluat partidul in iunie 2017, la 1 an dupa esecul politic din 2016. Dupa numai doi ani de la preluarea mandatului, Ludovic Orban a reusit sa faca din PNL partidul castigator in toate bataliile politice electorale: europarlamentare, prezidentiale, locale si parlamentare. Din opozitie, PNL a castigat alegerile europarlamentare din mai 2019. Apoi, in noiembrie 2019, liberalii au preluat guvernarea, reusind sa trimita acasa guvernul PSD Dancila, cu 1 an inainte de termenul stabilit pentru alegeri.

Prin acest pas, PNL si Guvernul Orban au limitat tragedia produsa de pandemie, prin alocarea de resurse catre sistemul medical si au mentinut economia pe linia de plutire, prin masuri de sustinere iar, mai apoi, de relansare. Au urmat apoi alegerile prezidentiale, castigate detasat de candidatul PNL, Klaus Iohannis. Alegerile locale au adus o victorie remarcabila pentru PNL. Judete care respectau de 30 de ani "traditia" de a fi "rosii" au acum majoritate liberala", arata filiala PNL Sector 3, intr-un comunicat de presa remis duminica News.ro.

Sursa citata precizeaza ca alegerile parlamentare, desi nu au adus scorul sperat de PNL, ne-au permis sa blocam revenirea PSD la guvernare si sa formam guvernul de coalitie PNL-USR-PLUS-UDMR, condus de liberalul Florin Citu.

"Cu eleganta unui om politic cu vechime si onoare, la o zi dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Ludovic Orban a demisionat din pozitia de Prim-Ministru, desi reusita realizarii unei coalitii de dreapta i se datoreaza in mare masura, asa cum se vede cu claritate acum, la 2 luni de la investirea noului guvern.

Ca presedinte al Camerei Deputatilor, Ludovic Orban si-a asumat modernizarea procesului legislativ si curatarea sertarelor Parlamentului de proiectele de lege nocive, lasate de PSD. Suntem convinsi de faptul ca Ludovic Orban va avea contracandidati redutabili, pentru ca Partidul National Liberal este un partid cu traditie, in care democratia si libertatea de exprimare sunt respectate. In PNL competitia este incurajata, pentru ca asa se nasc liderii puternici", mai transmite comunicatul.

Organizatia PNL Sector 3 adauga ca este foarte important insa ca aceasta confruntare interna sa fie dusa pe un ton civilizat, cu argumente viabile si idei liberale valoroase.

"Esenta competitiei interne e aceea ca toti suntem liberali, ne respectam partidul, tara si ne dorim ce este mai bun pentru romani. Iar puterea fiecarui liberal in parte sta in unitatea PNL", conchide sursa mentionata.

Ludovic Orban a declarat, intrebat luni daca doreste sa candideze pentru functia de presedinte al PNL la Congresul partidului, ca si-a anuntat colegii ca are aceasta intentia si imediat dupa ce va propune declansarea procedurilor pentru convocarea Congresului, va materializa aceasta intentie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie". Această promisiune sună a gol când au trecut patru săptămâni de când...
#Ludovic Orban, #PNL, #pnl sector 3, #mandat, #Sprijin , #stiri politice