Presa de azi: Basescu injecteaza hormoni in campania electorala

Miercuri, 07 Mai 2008, ora 00:35
1212 citiri
Presa de azi: Basescu injecteaza hormoni in campania electorala

Basescu baga in priza campania electorala. Seful statului a iesit din hibernare si, dupa o ora de emisiune la RRA, a reusit sa confiste agenda campaniei electorale, scrie miercuri Gandul.

Interviul de marti a marcat o schimbare a parerii sefului statului despre o institutie care pana acum ii era draga: Curtea Constitutionala, astazi "o pavaza de nadejde pentru infractorii parlamentari". Basescu a gasit ragaz si sa compare campania din Capitala cu "un blat" din "Liga lui Mitica".

Tintele au prins apoi si chip: Iliescu, "specialist in lovituri de stat", si " vorbaretul" Nastase care se foloseste de "tertipuri avocatesti" pentru a nu ajunge in fata procurorilor: "Nimeni nici nu vrea sa-l aresteze pe Adrian Nastase, din cate stiu, ci pur si simplu trebuie sa aiba procurorul posibilitatea de a lua o declaratie si politicianului."

Premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu au fost identificati drept principalele piedici in calea modernizarii statului. Fara ca moderatoarea sa-l intrerupa in vreun fel, Basescu a tunat si fulgerat impotriva celor doi si a aranjamentului pe care l-ar fi facut pentru a elimina PD de la guvernare.

Basescu ataca pe calea undelor, titreaza si Jurnalul National. Curtea Constitutionala, o "pavaza de nadejde" pentru infractori, iar "specialistul in lovituri de stat", Ion Iliescu, e mana in mana cu Tariceanu, a acuzat marti seful statului.

Presedintele Traian Basescu acuza Curtea Constitutionala si Parlamentul de blocarea urmaririi penale a demnitarilor. Intr-un interviu acordat marti radioului public, seful statului s-a lansat intr-un nou atac impotriva celor doua institutii.

Curtea Constitutionala, prin hotararea legata de avizul Parlamentului pentru urmarirea penala a ministrilor care sunt si parlamentari, "a ramas o pavaza de nadejde pentru infractorii politicieni, infractorii parlamentari", iar Parlamentul, "in marea lui majoritate", a devenit si el "o institutie care-si protejeaza oamenii suspicionati de infractiuni, fara sa aiba nici un fel de rusine fata de populatie".

Din Cotidianul aflam ca Basescu injecteaza hormoni in campania electorala. Intr-un interviu acordat postului public de radio, seful statului a tras din toate partile intr-o singura directie: impotriva adversarilor politici. Care, absolut intamplator, sunt si adversarii PD-L in campania electorala ce abia a inceput.

Prima tinta a presedintelui Traian Basescu a fost contracandidatul sau de la alegerile prezidentiale din 2004, Adrian Nastase. Vorbind despre actualul lider al Consiliului National al PSD, seful statului si-a pus mai multe intrebari retorice.

"De ce impiedicam procesul de a te prezenta in fata procurorului?! De ce Adrian Nastase, care vrea sa mai faca o mare cariera politica in Romania, se fereste sa ajunga in fata unui procuror?! De ce prin avocati a aplicat toate tertipurile pentru a nu ajunge in fata unui procuror unde trebuia sa dea o declaratie?!".

Basescu a atacat, mai apoi, extrem de dur Curtea Constitutionala a Romaniei pentru ca a incuviintat urmarirea penala a ministrilor care sunt si deputati sau senatori doar cu avizul Parlamentului, si nu doar cu avizul presedintelui, ca inainte.

In bataia pustii a picat si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, pe care Traian Basescu l-a numit "specialist in lovituri de stat". La pachet cu Iliescu, seful statului il ataca si pe premierul Tariceanu, cei doi fiind acuzati ca, prin negocierile pe care le-au purtat, au dat o lovitura de stat "democratica".

Lui Basescu ii miroase a blat la Bucuresti, afirma Evenimentul Zilei in editia de miercuri. In lipsa atacurilor de campanie intre candidatii la Primaria Capitalei, presedintele Traian Basescu a iesit marti la rampa, invocand "senzatia de blat".

"Daca as fi la Liga lui Mitica, as spune ca multi dintre candidati parca ar fi intr-un aranjament si te uiti la ei: vin si se lauda unul pe altul in emisiuni. Sunt caraghiosi", a comentat el prestatia de pana acum a candidatilor.

De pe o pozitie de "neutralitate oarecare", Basescu a criticat "non-combatul" campaniei venit "ori din intelegeri deja facute, ori din teama sa nu-si reproseze reciproc actiuni, realitati din trecutul lor", a victimizat fostul PD, scos de la guvernare de Calin Popescu-Tariceanu, si a deplans soarta Aliantei D.A. ingropata de noul "sistem ticalosit", in care a inclus de aceasta data PNL-ul alaturi de PSD-ul lui Ion Iliescu.

Basescu: Iliescu, un specialist in lovituri de stat, este titlul din Romania libera. Presedintele Basescu l-a acuzat marti pe Ion Iliescu ca este "un specialist in lovituri de stat". Basescu a pomenit si despre trocul Iliescu-Tariceanu: suspendarea presedintelui si eliminarea din Guvern a PD contra sustinere pana la sfarsitul mandatului.

Replica razboinica favorita a lui Iliescu a venit prompt: "Nu inteleg ce l-a apucat. E o obsesie de-a dreptul maladiva". Intrebat daca a complotat cu Ion Iliescu, premierul Tariceanu s-a declarat "ingrozit" de faptul ca presedintele Basescu, de la care asteapta o mai mare responsabilitate, n-ar cunoaste semnificatia cuvintelor pe care le rosteste.

"Vad ca ii ies vorbele precum porumbeii. Mi se pare practic inadmisibil un astfel de comportament", a spus Tariceanu.

Gardianul este de parere ca iesirea la rampa a sefului statului in plina campanie electorala nu este intamplatoare, semnalele date de sondajele interne ale partidelor din ultimele zile indicand o scadere in preferintele electoratului a candidatului PD-L pentru Primaria Capitalei, Vasile Blaga.

Potrivit unor surse din PD-L, in ultimul sondaj efectuat cu aproximativ cinci zile in urma, Blaga ar fi cotat la aproximativ 19% in referintele electoratului bucurestean, urmat de candidatul social-democratilor, Cristian Diaconescu, care ar fi votat doar de 12% dintre electori.

Prin declaratiile facute, Basescu incearca o remontare a lui Blaga, care s-a lasat coplesit de o atitudine electorala defensiva, bazata pe proiecte si programe, si nu una agresiva, cu atacuri asupra contracandidatilor, metoda care sefului statului i-a adus un real succes in campaniile trecute.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe...
#Basescu, #atac, #Nastase, #Iliescu, #Tariceanu, #campanie, #interviu , #stiri politice