Presa de azi: Udrea il sfideaza pe 'Organ'

Joi, 27 August 2009, ora 07:04
5182 citiri
Presa de azi: Udrea il sfideaza pe 'Organ'
Foto: Jurnalul National

Omagiu Elenei: Menajeria cu lachei, titreaza Jurnalul National. Deputati, senatori, ministri, directori, afaceristi, burtosi, cheliosi, scuzi, inalti, blonzi, bruneti, pedelisti, liberali... Toti au ceva in comun. Ochii li se umezesc, inima le tresalta, limba li se umple de miere, salele le trosnesc in plecaciune, buzele le freamata sa sarute cat mai repede manusita Duduii.

Elena Udrea le starneste tuturor fiori de voluptate slugarnica, pentru ca ii face sa simta sub manuta imbracata in catifea si unsa cu uleiuri scumpe bratul de fier al stapanului de la Cotroceni.

Ultima descindere a Elenei Udrea in plenul Camerei Deputatilor, cu ocazia votarii infiintarii comisiei care ar trebui sa-i scotoceasca prin cearceafurile ministeriale, s-a transformat intr-un ritual al captarii bunavointei celei la al carei singur semn se pot calca legi in picioare, se pot schimba documente ministeriale, se pot pierde functii sau se pot arde etapele maririi personale.

In sala de sedinta, aparitia ministresei, care lasa in urma sa nu numai dare de parfum rar, dar si ecourile portilor de la Cotroceni inchizandu-se usurel sau cu zgomot (dupa toanele si dispozitia stapanului), a provocat un val de migratie a deputatilor.

Au sarit care mai de care din bancile lor si s-au adunat ca fluturii la lampa, atrasi de stralucire (sau de inselatorul sclipici), pentru a-si prezenta onorurile.

Udrea il sfideaza pe Organ, scrie Ziua. Fite si apucaturi de Cotroceni: intr-un document trimis de Ministerul Turismului catre comisia Parlamentului, numele anchetatorului sef a fost dactilografiat gresit cu talc.

Ziua, circul si incidentul la Comisia Udrea: dupa inregistrarea misterioasa a unei conversatii intre deputati si sustragerea pentru cateva ore a unui document trimis de Ministerul Finantelor Publice, ieri a venit randul unei secretare a presedintelui Camerei sa-i socheze pe anchetatori.

Angajata Cancelariei sefului Camerei, Roberta Anastase, le-a cerut deputatilor sa ii inmaneze o sesizare a Elenei Udrea pe care abia o primisera. Motivul: in documentul semnat de ministrul Turismului se strecurasera cateva greseli de ortografie. Mai precis, numele presedintelui Comisiei, Ludovic Orban, a fost scris gresit, de doua ori, transformandu-se in "Ludovic Organ".

"E o atitudine neserioasa. E evident ca cei care au facut documentul ori l-au facut la misto efectiv, ori pur si simplu, era o forma pentru uzul lor intern si au gresit ca ne-au trimis varianta respectiva noua la Comisie. Asta denota modul in care trateaza Comisia", a comentat presedintele interimar al forului de ancheta, Nicolae Banicioiu.

Corespondenta intre Udrea si "Organ", este dezbatuta si de Evenimentul Zilei. Relatia dintre Elena Udrea si comisia parlamentara care ancheteaza cheltuielile de la Ministerul Turismului a ajuns in faza "scrisorii catre Organ".

Asa l-a botezat ieri Udrea pe presedintele comisiei Ludovic Orban. Rolul de corector al ministrului turismului a fost preluat imediat insa de stafful presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, o secretara fiind cat pe ce sa repete figura de saptamana trecuta cand scrisoarea de la Finante a fost depusa, retrasa si depusa din nou.

Nicolae Banicioiu a explicat ca toata corespondenta comisiei este primita la Registratura Camerei, de unde este ridicata direct de membrii comisiei si, ca atare, nicio persoana de la cabinetul presedintelui nu ar trebui sa aiba cunostinta de aceste acte.

Deputatii ii cer secretarului general al Camerei sa ancheteze contextul si persoanele implicate in acest incident. Intre timp, Roberta Anastase a sustinut ca initiativa retragerii documentului i-a apartinut secretarei, care ar fi primit un telefon de la Ministerul Turismului.

Elena Udrea ii scrie lui Organ, aflam si din Cotidianul. Intr-o solicitare trimisa sub semnatura ministrului Turismului catre Camera Deputatilor, numele presedintelui Comisiei de ancheta "Udrea", Ludovic Orban, a fost scris gresit: Ludovic Organ. Toate celelalte nume au fost scrise corect, cu nume si prenume.

La putine minute dupa ce sesizarea a ajuns la comisie s-a prezentat o consiliera a presedintei Camerei Deputatilor, care a solicitat sa retraga temporar documentul pentru a fi corectat.

Intrebata de unde stie de eroare, respectiva consiliera a afirmat ca s-a sunat la cabinetul presedintei de la Registratura Camerei si astfel s-a aflat ca numele lui Orban a fost scris gresit. Deputatii au refuzat sa-i dea documentul, iar concluzia pe care au tras-o a fost ca acesta fie a fost redactat in biroul Robertei Anastase, fie a fost vazut de aceasta.

Reporterul Cotidianul s-a interesat de acest caz la Registratura si... surpriza. "Nu am dat nici un telefon la nimeni sa semnalam vreo eroare. Noi nici nu am citit documentul. L-am primit de la un comisionar, Robert Negoisa, si am sunat la comisie, au venit, l-au luat si asta a fost totul", ne-a declarat una dintre angajatele de la acest serviciu.

Udrea risca un dosar penal pentru incalcarea Legii raspunderii ministeriale, anunta Gardianul. Comisia parlamentara de ancheta ar putea formula plangere penala impotriva ministrului turismului, Elena Udrea, daca se va constata ca termenul legal de depunere la comisie a documentelor solicitate ministerului a depasit cele 20 de zile prevazute de lege.

Udrea ar putea fi cercetata pentru incalcarea Legii raspunderii ministeriale. Termenul expira in data de 25 august, data la care documentele depuse de Elena Udrea la Parlament nu au ajuns la comisie.

Conform secretarului comisiei, Claudiu Taga, "adresa de corespondenta, pe care am si comunicat-o ministerului, este aceea a Secretariatului General al Camerei Deputatilor.

Am aflat din presa ca doamna ministru ar fi depus niste documente la grupul parlamentar PD-L, ceea ce nu este acelasi lucru". Adriana Saftoiu ne-a declarat ca "depunerea documentelor la grupul parlamentar tine de corespondenta de partid, nu de cea adresata comisiei".

Potrivit Legii 115/1999, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputatilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, in termen, informatiile si documentele cerute de acestea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea comisie ancheta, #Udrea cheltuieli ministerul Turismului, #Ludovic Orban Organ, #Udrea raspundere ministeriala, #comisie Udrea Organ , #stiri politice
Comentarii
Poza dianatudor
dianatudor
rank 5
SE INTAMPLA IN ROMANIA: UDREA SFIDEAZA O TARA INTREAGA! IN ACELASI TIMP MAMICA UNUI BEBELUS ESTE CONDAMNATA SA TRAIASCA FARA INDEMNIZATIA DE CRESTERE DATORITA LEGILOR FARA CAP PE CARE LE FAC PARLAMENTARII!