Razboiul Centenarului. Nu putem fi uniti, victime si agresori!

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 30 Noiembrie 2018, ora 11:00
19431 citiri
Razboiul Centenarului. Nu putem fi uniti, victime si agresori!

Aud tot felul de indemnuri la pacifism inainte de Ziua Nationala care marcheaza apogeul Anului Centenar. Sa fim uniti, sa dam mana cu mana, sa uitam de rele si sa vedem doar cele bune! Minciuna, chiar provocata cu bune intentii in anumite cazuri, mi s-ar parea cea mai ipocrita si, implicit, injositoare, forma de a marca Centenarul.

Fara adevar nu exista nici respect, nici Sarbatoare reala. Iar adevarul este ca aratam la acest Centenar asa cum suntem. Si daca nu ne place, asta ar trebui sa schimbam, nu imaginea.

Probabil ca realizarea cea mai mare a Romaniei in secolul trecut din 1918 este intrarea in UE. De ce spun asta? Pentru ca spre deosebire de Revolutia din 1989, care a pus capat unei aberatii istorice, fiind asadar o dureroasa corectie, intrarea in UE a insemnat intrarea in organizatia care consolideaza final si deplin chiar integritatea noastra, cea mai importanta garantie ca Romania nu va mai trebui sa-si apere cu arma in mana teritoriul obtinut atat de greu in 1918.

Si noi sa fim uniti cu cei care pericliteaza tocmai aceasta realizare istorica a Romaniei? Sa ne dam mainile peste planul amnistiei menit sa inunde strazile cu infractori pentru a-i scapa pe politicienii hoti si acolitii lor? Sa ne imbratisam peste ruinele justitiei? Sa ne pupam printre gazele din 10 august? Sa ne unim cu cei in a caror minte se tese planul de a le lua romanilor dreptul de a trai decent in tari libere de ciuma rosie?

In ajunul a ceea ce ar fi trebuit sa fie dupa alde Viorica Dancila marea imbratisare nationala, romanii din diaspora erau atacati frontal de un ministru roman, disperat sa intre in gratiile lui Dragnea pentru postul de premier, si erau aparati de Comisia Europeana. Suntem aparati de Europa in fata nemerniciilor propriilor guvernanti.

Da, as fi dispusa la unitate si imbratisare numai dupa ce toate demersurile lor ticaloase ar inceta, dupa ce raul facut ar fi integral reparat. As fi dispusa la unitate cu acesti oameni daca ar lasa puterea din mana si s-ar intoarce smeriti la judecata poporului. Dar nu numai ca nu dau niciun semn, dar ridica sfidarea la cote de neimaginat pana acum.

Suntem tara cu cea mai mare migratie din lume pe vreme de pace. Peste 4 milioane dintre romani au luat calea strainatatii, unii doar pentru bani mai multi, altii insa si pentru ca nu ii mai suporta pe agramatii, impostorii si infractorii pe mana carora a incaput aceasta tara. Dintre cei ramasi, potrivit sondajelor de opinie, 30% intentioneaza sa plece si ei. Nu doar pentru bani, ci pentru ca nu mai suporta.

Si noi sa fim uniti si sa ne imbratisam cu cei care provoaca aceasta nenorocire nationala?

Da, Centenarul ne gaseste in razboi. Un razboi al Romaniei europene cu o putere politica mai rea decat una de ocupatie care o tine prizoniera si o distruge. Un razboi al celor care nu vrem ca Romania sa pice din nou de pe harta Europei civilizate, care considera ca locul infractorilor e la puscarie, nu in Parlamant si in guvern, iar locul agramatilor este la rescolarizare, nu in fruntea treburilor, un razboi cu aceia care ne calca in picioare zi de zi, decizie cu decizie, declaratie cu declaratie.

In 1918, Romania s-a intregit in urma unui razboi. Iata ca o suta de ani ne gasesc tot intr-un razboi, de alt fel desigur, fara sange, cu exceptia celui curs in urma agresiunii jandarmilor in 10 august, si care trebuie sa ramana nonviolent. Un crancen razboi pe care eu nu sunt dispusa sa-l neg in numele unei ipocrite unitati impanate cu vorbe mari si goale, de discursuri calpe.

Nu de ele are nevoie Romania. Are nevoie sa fie salvata de acest guvern de ocupatie, de grupul infractional organziat care o sufoca. Si cred ca patriotismul acestui An Centenar se masoara in capacitatea de a opune rezistenta "ciumei rosii", nu in aceea de rosti discursuri sforaitoare despre o imposibila unitate intre agresor si victima.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Centenar romani unitate , #stiri politice