Val de reprosuri dinspre primarii din Opozitie la adresa lui Ludovic Orban: "La ora actuala nu vedem luminita de la capatul tunelului"

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 16:55
4093 citiri
Val de reprosuri dinspre primarii din Opozitie la adresa lui Ludovic Orban: "La ora actuala nu vedem luminita de la capatul tunelului"
Ludovic Orban/Facebook

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a fost tinta reprosurilor de la primarii din Opozitie, in cadrul unei dezbateri regionale desfasurate la Focsani pe marginea Programului National de Redresare si Rezilienta.

"Noi, cei care facem infrastructura in mediul rural, incepand de la drumuri, scoli, gradinite, gaze, nu avem alocat niciun ban. La ora actuala nu vedem luminita de la capatul tunelului", a spus Stefan Moscu (PSD), primar al comunei Cirligele, judetul Vrancea.

"Unele UAT-uri au primit bani frumosi, altele aproape deloc. Pe PNDL nu s-au mai facut plati din octombrie", a spus si Grigore Mihaes (PSD), primarul localitatii Naruja, judetul Vrancea.

Alesii locali s-au declarat "nelamuriti" cu privire la noul Program National de Redresare si Rezilienta.

"Nu putem demara studiile de fezabilitate pentru a ne putea pregati cererea de finantare fara a sti ce trebuie si ce nu trebuie finantat din acest proiect", a comentat Cristi Misaila (PSD), primarul din Focsani.

"Noi avem nevoie de retele de gaze, despre care chiar am inceput sa ne facem sperante in urma cu doi trei ani. Suntem de rasul Europei ca avem doar 40% din teritoriul Romaniei acoperit cu retele de gaze", a spus si Dragos Ciobotaru (PNL), primarul localitatii Vizantea-Livezi.

Liderul PNL, Ludovic Orban le-a spus primarilor ca proiectele locale vor fi sprijinite si prin alte programe de finantare si le-a cerut primarilor sa analizeze bine unde sunt necesare investitiile.

"Sunt sate muribunde, sunt sate unde ai 20 de decese si o nastere, sunt sate care vor muri. Noi, din pacate, la Ministerul Dezvoltarii nu mai avem decat contabili, Ministerul Dezvoltarii a ajuns un facturier prin PNDL, nu mai au oameni care sa aiba viziune de dezvoltare", a comentat Orban.

Ce i-a asigurat Orban pe primari

Pe de alta parte, Orban le-a dat asigurari primarilor, ca la jumatatea anului va fi demarat un program de finantare pentru porietce locale similar cu PNDL (vechiul progrma national de dezvoltare locala, pus pe roate de guvernarea PSD).

"Vom lansa un nou program de dezvoltare locala (...) Incepand cu partea a doua a anului, vom avea dezbateri pentru a stabili ce urmeaza sa finantam. O vom face in consultare cu autoritatile locale, vom stabili mecanisme, criterii, astfel incat sa nu existe discriminare politica la finantarea proiectelor, sa aiba acces primariile in functie de criteriile de prioritizare. Si evident vom aloca o suma importanta", a anuntat presedintele PNL, Ludovic Orban.

De asemeena, primarii au fost incurajati si sa discute cu ministrul Fondurilor Europene pentru ca prioritatile lor sa fie incluse in Planul National de Redresare si Rezilienta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Ludovic Orban, #Ludovic Orban PNL, #Orban , #stiri politice