Romania ar putea sa produca vaccinuri contra COVID-19. Anuntul premierului Citu

Sambata, 03 Aprilie 2021, ora 12:01
6203 citiri
Romania ar putea sa produca vaccinuri contra COVID-19. Anuntul premierului Citu
Romania ar putea sa produca vaccinuri contra COVID-19 FOTO Hepta.ro

Premierul Florin Citu afirma ca Romania este in proces de selectie la nivel european pentru partea de productie a vaccinurilor anti-SARS-CoV-2, iar una dintre companiile din tara noastra "va fi evaluata de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor impotriva COVID-19".

"Vesti bune pentru Romania! Romania este reprezentata de 9 companii si doua institute in cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru cresterea productiei de vaccinuri impotriva COVID-19. Acestea participa in procesele de selectie in vedere implementarii a 4 faze strategice: productie de vaccin, imbuteliere, finisare, distribuire si consumabile.

Pentru productia nanoparticulelor lipidice solide (folosite in vaccinurile ARNm - Pfizer- BioNtech si Moderna ca vehicul de livrare), Romania este prezenta cu 11 participanti in procesul de selectie si stam, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezenta doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 si Slovenia cu 1.

Acest lucru confirma ca suntem in proces de selectie pentru partea de productie. Una dintre companii va fi evaluata de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor impotriva COVID-19", a afirmat Florin Citu sambata, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul adauga ca, astfel, actualul Executiv "repara catastrofele facute in timpul guvernarii PSD".

"Reasezam Romania pe drumul cel bun si reparam catastrofele facute in timpul guvernarii PSD, cand Institutul 'Cantacuzino' a fost desfiintat si ingropat, iar compresoarele de racire din sala de pregatire au fost vandute efectiv la fier vechi", mai spune Citu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#Romania, #vaccin COVID 19, #Florin Citu , #stiri politice