Saftoiu a citit un discurs fara noima, pentru a testa atentia deputatilor

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 15:24
6844 citiri
Saftoiu a citit un discurs fara noima, pentru a testa atentia deputatilor
Foto: Jurnalul National

Deputatul PNL Adriana Saftoiu le-a testat, marti dimineata, atentia colegilor de Parlament citind de la tribuna un discurs fara sens, in care a insiruit o serie de citate din oameni politici si jurnalisti americani, fara nicio legatura intre ele.

Nici temele abordate, referitoare la sclavie, terorism si folosirea arborilor de tisa de Pacific in tratarea cancerului, nu au atras atentia celor 10 deputati prezenti in sala, mai ales ca Saftoiu a citit declaratia ca si cum ar fi unitara, cursiv si linistit, fara sa faca vreo pauza si fara sa spuna ca preia niste citate, scrie Gandul.

Deputatii prezenti in sala au aplaudat-o la final iar presedinta de sedinta, Daniela Popa (PC), i-a multumit.

"Am vrut sa le arat colegilor ca putem sa spunem orice, lucruri alandala, ilogice sau, dimpotriva, lucruri perfect logice si de substanta, ca oricum nu conteaza", a declarat Saftoiu pentru cotidianul citat, precizand ca a facut acest gest ca "revolta" fata de felul in care alesii isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce ar trebui sa fie activitatea parlamentara.

Iata seria de citate care au alcatuit discursul tinut in plen de Adriana Saftoiu

"Domnilor parlamentari,

Cea mai mare crestere a ratei saraciei in randul copiilor, in anii din urma, s-a produs in acele state in care nivelul ajutoarelor sociale este cel mai ridicat. Cele mai mici cresteri - de fapt, descresteri - ale ratei saraciei la copii au fost inregistrate in statele care limiteaza nivelul acestor fonduri".

"Nu ne indoim ca fiecare american stie ca sclavia este injusta si am platit un pret teribil pentru ea si trebuie sa continuam sa remediem aceasta situatie. Iar a spune ca este injusta si ca o regretam nu este un lucru rau".

"Dezbaterea nu ar trebui sa se axeze pe recrudescenta conflictului ori pe detaliile sale. Aceasta dezbatere nu ar trebui sa se refere nici macar la razboiul dus pana acum in Irak, la greselile comise ori la intrebarea daca putem castiga in plan militar sau nu. Daca le permitem democratilor sa ne impinga intr-o dezbatere asupra recrudescentei sau a situatiei actuale din Irak, vom pierde".

"Fiecare natiune, indiferent de regiune, are acum de luat o decizie: ori sunteti cu noi ori sunteti cu teroristii".

"Pe de alta parte, faptul ca nivelul calitativ al scolilor nu se coreleaza cu cel educativ nu are niciun efect asupra insistentei sindicatelor ca banii reprezinta un factor esential. Ultima linie de aparare deja prabusita a celor care militeaza pentru sistemul public de educatie este lipsa de educatie a publicului".

"Arborii de tisa de Pacific pot fi taiati sau procesati pentru a se obtine o importanta substanta chimica, taxolul, care poate vindeca anumite forme de cancer pulmonar, ovarian si de san la pacienti care, netratati astfel, ar muri. Alegerea pare a fi una usoara - sacrificam copacul pentru o viata de om - dar numai pana cand aflam ca pentru fiecare pacient tratat trebuie taiati trei copaci".

"Trei copaci sau o viata umana, trei copaci sau posibilitatea de a prelungi viata unui bolnav? Eu as alege omul, persoana, fiinta umana, as spune ca merita sa taiem pentru ea trei copaci. Putem sacrifica trei copaci pentru a salva viata unui om. Dar pentru vicepresedinte se pare ca acest lucru nu este la fel de clar".

"Cine plateste pretul? Eu nu voi plati niciun pret personal. Copiii mei sunt prea mari, iar nepotul mi-e prea mic. Nici dvs, dupa cate inteleg, nu veti plati un pret personal, prin membrii familiei. Si atunci, cine plateste pretul? Militarii americani si familiile lor. Eu am vrut doar sa va reamintesc acest lucru".

"Va multumesc pentru atentie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#discurs Adriana Saftoiu, #Saftoiu discurs Parlament, #Saftoiu citate deputati , #stiri politice