Scandalul de la Buzau, in "stand by" din cauza lui Geoana (Video)

Marti, 10 Martie 2009, ora 09:49
2418 citiri
Scandalul de la Buzau, in "stand by" din cauza lui Geoana (Video)

In absenta liderului PSD Mircea Geoana, la sediul PSD din Kiseleff s-au prezentat, marti dimineata, si Ion Vasile, liderul filialei din Buzau dar si Carmen Moldovan, deputat PSD de Buzau.

Dupa ce Ion Vasile a facut, saptamana trecuta, declaratii acuzatoare la adresa propriilor sai colegi de partid, el a fost convocat pentru "analiza" la sediul central al partidului. Problema a fost ca asa cum a venit, a si plecat, pentru ca Mircea Geoana nu era prezent in cladire. Drept urmare, discutiile "la varf" legate de scandalul de la Buzau se amana.

La intrarea in sediul PSD, Ion Vasile a acuzat-o pe Carmen Moldovan, deputat PSD Buzau, care a cerut demiterea sa, ca face declaratii care nu au legatura cu politica si ca face jocuri care nu ii apartin.

"Sunt chestiuni vehiculate de persoane care vor sa preia functii administrative. Un numit nu poate sa ceara demiterea unui ales. Nu existra in stat posibilitatea schimbarii presedintelui unei organizatii in acest fel", a completat Ion Vasile.

Senatorul este de parere ca este imposibil sa se ia astfel de masuri, mai ales ca deputatul Moldovan nu are nicio legatura cu PSD Buzau.

"Doamna deputat nu are calitatea sa ceara. Eu sunt de 18 ani in acest partid, sunt membru fondator si nu pot lua hotarari cei care au aterizat pur si simplu in partid. Nu cred ca in doua luni se pot lua masuri, mai ales ca aceast doamna nu are nicio legatura cu PSD Buzau.

Ii avertizez pe cei care gestioneaza bani publici in judetul Buzau ca trebuie sa o faca corect, iar cei interesati de banii publici sa stea departe", a mai spus Ion Vasile.

In ceea ce priveste incercarile de a i se acorda mita pentru diverse functii, liderul PSD sustine ca au fost trei astfel de tentative, din care doua foarte recent.

"Au fost solicitari sub conditionarea retragerii pentru asa-zisa mea suspendare, pentru ca eu sa le cedez functia de prefect. Sambata am primit o alta propunere. Sunt in situatia in care nu negociez functii", a declarat ferm Vasile.

In acelasi timp, deputatul Carmen Moldovan sustine ca nu a cerut demisia lui Ion Vasile, ci ca a cerut o decizie in legatura cu situatia aparuta, in contextul in care sunt foarte multe probleme care s-au intensificat in ultima perioada.

"Ion Vasile apartine trecutului"

"Din punct meu de vedere senatorul Ion Vasile apartine trecutului. Nu voi cere nimic pentru ca astept sa se clarifice situatia. Impricinatii sunt aici, vedem ce se va rezolva", a declarat Carmen Moldovan.

Aceasta sustine ca nu scandalul in numirea prefectului a deranjat-o, ci conferinta de presa a senatorului a fost cea care i-a atras atentia.

"Este deplorabil ca a facut acest lucru public in conferinta de presa, cand trebuia de fapt sa mearga la politie", a completat Moldovan.

In ceea ce priveste acuzatia lui Ion Vasile ca ar fi fost impusa de partid, Carmen Moldovan a declarat ca este "deputat de Buzau si membra a organizatioei PSD Buzau, iar domnul Vasile dezinformeaza si spune ceea ce doreste si ce vrea sa transmita".

Senatorul PSD Ion Vasile a fost chemat marti la sediul PSD pentru a da explicatii liderilor partidului, dupa ce vineri a dezvaluit ca i s-au oferit 200.000 de euro ca sa-l propuna pentru postul de prefect in Buzau pe Petre Emanoil Neagu, fost lider al organizatiei locale a PNL, puternic sustinut de primarul PSD, Constantin Boscodeala.

La Buzau, senatorul in cauza se afla in conflict prelungit cu primarul urbei Constantin Boscodeala. Ultima oara cei doi social-democrati s-au "batut" in prefecti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Vasile, #PSD Buzau, #demidere presedinte, #mita prefect , #stiri politice