Siguranta de sine a sistemului portocaliu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 22 August 2009, ora 12:44
5436 citiri
Siguranta de sine a sistemului portocaliu
Foto: Reuters

Am trait o saptamana in care puterea portocalie si-a demonstrat adevarata forta. Varful de lance al sistemului portocaliu, Elena Udrea, a facut un tur de forta si a umilit intreaga Opozitie care si-a imaginat ca o poate dobora cu aceeasi usurinta cu care s-a intamplat sa le pice in gheare Monica Iacob Ridzi.

Numai ca in cazul Elena Udrea totul s-a dovedit a fi invers. Probele si dovezile comisiei si jurnalistilor au fost distruse cu zambetul pe buze de fosta blonda de la Cotroceni.

In locul crizelor si raspunsurilor deplasate ale lui Ridzi, calmul, siguranta de sine si atitudinea sfidatoare a Elenei Udrea a intimidat atat pe membrii comisiei parlamentare cat si pe jurnalistii porniti sa impinga spre demisie ministrul Turismului.

Intr-adevar, Udrea nu-i ca Ridzi, asa cum nici iarna nu-i ca vara - stia Basescu se spunea.

Si Elena Udrea a jignit buna-crestere si cei sapte ani de acasa prin comportamentul sau in permanenta sfidator, insa dincolo de aceasta lovitura incasata, nimeni nu a putut sa ii inchida gura ministrului Turismului.

Ca un animal ranit si haituit, Elena Udrea a iesit la atac si nu doar ca a ridiculizat intreaga comisie parlamentara, dar si-a mai si batut joc de fiecare membru care a indraznit sa deschida gura in fata ei.

Siguranta Elenei Udrea provine din forta pe care, de aceasta data, intreg sistemul portocaliu i-a acordat-o, spre deosebire de cazul Monica Iacob Ridzi. Fiecare greseala facuta de ministrul Turismului era a doua zi rectificata de catre cineva.

Fie ca acel cineva era o persoana fantomatica si fara identitate ce strabatea holurile Parlamentului si depunea, retragea si schimba documente de la Comisia Udrea; fie ca servicii mai mult sau mai putin speciale si secrete inregistrau discutii tarzii si conspiratorii ale membrilor Comisiei si apoi le lansau prin redactiile ziarelor si televiziunilor, fie ca angajati din subordinea Elenei Udrea isi asumau in nume propriu greselile ministrului, asa cum a fost in cazul semnaturilor din declaratiile de avere, mereu s-a gasit cineva care sa ii ia apararea, sa se sacrifice in locul ei si sa corecteze o greseala care ar fi putut sa atinga ministrul Turismului.

Toata aceasta mobilizare, care depaseste cu mult o simpla mobilizare de partid, demonstreaza cata forta are si cat indispensabila este Elena Udrea in cadrul sistemului portocaliu.

Elena Udrea ne-a spus ca a fost foarte draguta si simpatica in fata Comisiei parlamentare si s-a comportat frumos cu membrii acesteia. La fel s-a purtat si cand i-a anuntat pe membrii Comisiei, privindu-i in ochi, ca tocmai i-a dat in judecata. Invitata la emisiuni de televiziune, agresata de cei mai feroci jurnalisti, Elena Udrea nu lasa sa transpire nicio tresarire, nu lasa sa se vada nici cea mai mica dovada de nesiguranta de sine.

Pornita in viata cu ideea de a se face iubita, Elena Udrea vrea cu orice chip ca toata lumea sa o considere adorabila. Si foarte desteapta. Pentru a-si implini aceste scopuri, Udrea a luat tacticos si cu rabdare totii pasii pe care trebuia sa ii faca. Acum este desavarsita. Elena Udrea este profesor universitar, este cel mai iubit ministru, dar si cel mai urat membru al Cabinetului Boc, este cel mai acuzat ministru, dar si cel mai curat, conduce un minister inutil, dar este cel mai eficient demnitar al Executivului.

Oricat incearca ziaristii sa ii spuna Elenei Udrea ca declaratiile sale de avere au fost semnate de o alta persoana, ca nu este normal ca un document eliberat de ministerul de Finante, care privea legalitatea unor activitati din cadrul ministerului condus de Elena Udrea, sa dispara si apoi sa reapara modificat, ca in unele contracte de la Turism s-au facut modificari dupa incheierea acestora, deci oricate dovezi s-ar chinui sa prezinte jurnalistii, ministrul Turismului are pentru fiecare in parte un alibi.

Iar acolo unde nu se mai poate prezenta nicio dovada in apararea Elenei Udrea aflam, intr-un final, ca totul este de fapt o greseala, o eroare ce trebuie sa fie corectata.

Imaginea finala este ca ministrul Turismului este cel mai corect si mai adevarat minisru, iar adevarul sau triumfa la fel precum uleiul invinge apa si se ridica la suprafata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea audieri comisie, #Elena Udrea PDL sistem, #Elena Udrea Monica Ridzi , #stiri politice