Statul paralel exista! Incepe razboiul

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 06:30
39244 citiri
Statul paralel exista! Incepe razboiul

Cum se zice: gura pacatosului adevar graieste. "'Statul Paralel si Ilegitim' foloseste resursele financiare publice si instrumentele specifice autoritatii de stat pentru a-i intimida, santaja sau a-i inlatura pe decidentii politici", scrie in Rezolutia PSD de la Baile Herculane.

Sunt pe deplin de acord. Exact asa face statul paralel. Si de aceea consider ca aceasta fraza reprezinta un autentic autodenunt care explica ceea ce dl Dragnea nu a reusit sa spuna cu subiect si predicat: cine este statul paralel.

Intelegem din Rezolutie ca este cel care foloseste resursele publice in interese obscure. Pai, cine are pe mana tot bugetul Romaniei? Cumva Guvernul Romaniei? Si cine controleaza guvernul? Cumva PSD si in special Liviu Dragnea?

Statul paralel este cel descris de site-ul care ii poarta numele http://www.statulparalel.ro/: "Statul paralel sunt cei care isi bat joc de tine. De viata ta, de munca ta, de banii tai. (...) Statul paralel este statul hotilor care iti fura viitorul. Statul paralel este statul politicienilor care iti promit ca iti va fi mai bine. Dar de fapt intotdeauna le este doar lor bine."

Statul paralel este marea hora de grupuri infractionale organizate (GIO) dupa modelul celui de la Teleorman, infratite intre ele transpartinic, ca doar nu degeaba Tel Drum si Euroconstruct jumuleau impreuna banul public, romanesc si european, iar dna Udrea de la Ministerul Dezvoltarii, stergea frauda lui Dragnea de la Teleorman.

Ironia fara margini face ca marea Rezolutie a statului paralel sa fi fost emisa intr-un loc cazut victima unui GIO, adica Baile Herculane ruinata de deputatul PSD, Iosif Armas, si vanduta la bucata de un fost primar pesedist, Nicusor Vasilescu, trimis in judecata pentru abuz.

Pe cadavrul unei victime a statului paralel, statul paralel isi anunta marele razboi cu justitia. Pentru ca statul acesta paralel ticalosit se pregateste pentru marele asalt anuntat la Baile Herculane.

Surse bine informate sustin ca adoptarea modificarilor Legilor Justitiei este doar o chestiune de zile. Repet, de zile, nu de saptamani, cu atat mai putin luni. Ar putea fi adoptate in regim de maxima urgenta pana vineri.

Tot saptamana aceasta ar putea fi data lovitura de decapitare a DNA. Se mai asteapta decizia CCR in cazul "Belina" (ar fi trebuit clarificata de saptamana trecuta, insa pare ca au aparut niste neasteptate defectiuni care i-au impus lui Valer Dorneanu o amanare in extremis pentru a da timp ca presiunile politice sa le remedieze), si ministrul Toader va fi somat sa ceara revocarea dnei Kovesi.

Nu am mari sperante de rezistenta din partea domniei sale, desi o ultima zvacnire de demnitate si de grija pentru ce ii va ramane dupa mandat ar trebui sa-l determine sa refuze.

Acestea sunt cele doua obiective majore pe care PSD le-a avut de la inceput. Dupa ce le atinge, nu exclud deloc, dar deloc ca PSD sa foloseasca motiunea de cenzura absolut neinspirat initiata de PNL pentru a pleca de la guvernare pentru a pretinde ca a fost alungat de la putere de statul paralel care, nu-i asa, incalca vointa poporului - tema centrala a Rezolutiei.

Si in lupta cu statul paralel, mostenitorul lui Soros si al multinationalelor, din afara guvernarii sa scoata oamenii in strada nu pentru Dragnea, Doamne fereste!, ci pentru apararea votului de anul trecut, sa il suspende pe presedinte daca nu le pune premierul cu care s-ar duce Liviu Dragnea la Cotroceni, probabil sluga perfecta, si daca nu semneaza revocarea dnei Kovesi. Deja presedintele a fost acuzat in Rezolutie ca a incalcat Constitutia.

Marea problema a fost rostita de europarlamentarul Sorin Moisa, care a explicat in demisia sa ca Livu Dragnea nu mai e doar un caz national. Fiind vorba de o sesizare a OLAF, este un caz european: "Pe 13 noiembrie, frecventabilitatea europeana si internationala a PSD, atat cat a fost ea construita in ultimii 20 de ani, a fost spulberata. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare si face ridicola teoria complotului 'Statului Paralel si Ilegitim'. Dat naibii, 'Statul' asta daca a preluat si controlul institutiei europene antifrauda".

Am cerut de cateva zile presedintelui socialistilor europeni sa imi spuna cum vede situatia lui Liviu Dragnea. Putea fi un prilej bun ca dl Serghei Stanisev sa isi exprime sustinerea pentru tovarasul din Romania. Tacerea este insa asurzitoare, pe masura stuporii probabil. Una pe care Sorin Moisa a explicat-o.

Este clar ca Liviu Dragnea si odata cu el PSD devin ciumatii Europei, inclusiv pentru socialisti. Dar agonia lor disperata transfera acest statut asupra intregii Romanii.

Daca planul anti-justitie va fi pus in aplicare, in pofida recomandarilor din ultimul MCV, plin de aspecte de o gravitate fara precedent, dupa cum a explicat fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, daca presedintele va fi suspendat pentru a-i inlatura opozitia, Romania va ajunge mai rau decat Polonia.

Am mai spus-o, acest asalt al disperarii dat de statul paralel impotriva statului roman ar putea avea consecinte mai mult decat grave asupra Romaniei. Unele care insa pentru PSD nu conteaza. Dezastrul nu mai poate fi oprit decat printr-o reactie populara devastatoare, la fel ca la inceputul anului.

Ma tem ca urmeaza o perioada teribila, de care depinde viitorul european al Romaniei si nu pot decat sa sper ca romanii vor fi, din nou, la inaltimea gravitatii lui. Daca nu, ma tem ca trezirea se va produce pe fundul unei prapastii.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#PSD statul paralel, #Dragnea legile justitiei , #stiri politice