Tudor Benga (USR): "Guvernarea nu merge deloc bine si nici coalitia. Nu facem reformele mari"

Joi, 25 Martie 2021, ora 09:31
3823 citiri
Tudor Benga (USR): "Guvernarea nu merge deloc bine si nici coalitia. Nu facem reformele mari"
Tudor Benga, despre problemele coalitiei de guvernare FOTO Facebook

Deputatul USR PLUS Tudor Benga se declara nemultumit de adoptarea prevederii conform careia magistratii pot fi trimisi in judecata doar cu incuviintarea CSM, adaugand ca actuala coalitie nu realizeaza "reformele mari" promise in campanie.

"Am inghitit proverbiala broasca din politica. De fapt am inghitit ditamai broscoiul. Da, am desfiintat SIIJ-ul, acest Frankenstein cu care Dragnea si PSD-ul au vrut sa puna definitiv justitia cu botul pe labe. Insa avizul ala al CSM-ului pe care l-am acceptat la schimb e tot o relicva de spatiu ex-sovietic care n-are nici in clin nici in maneca cu justitia independenta dintr-o tara civilizata.

De ce am facut-o? Fiindca am considerat totusi ca un pas inainte, cat de mic, e un pas inainte. Acestea fiind exprimate, eu unul n-am de gand sa inghit broaste din doua in doua saptamani. Da, guvernarea de coalitie e guvernare de coalitie, trebuie sa faci compromisuri, ok, dar problema e ca guvernarea nu merge deloc bine. Si nici coalitia. Nu doar ca nu facem reformele mari, alea despre care am vorbit intr-una in campanie, dar nici in guvernarea de zi cu zi nu stam pe roze", a scris deputatul pe Facebook.

El a apreciat ca masurile luate la nivel national nu permit o stabilizare a cursului pandemiei, iar sprijinul oferit mediului de afaceri este "extrem de subtire".

"Avem noroc cu Uniunea Europeana. Si accesul la vaccin si PNRR-ul sunt efectele norocului nostru istoric de a fi prins la timp trenul integrarii europene. UE ne da, dar nu ne baga si in traista.

Nu reusim sa stabilizam cat de cat cursul epidemiei, ne tot invartim in jurul cozii cu masurile necesare pentru valul trei, sprijinul oferit mediului de afaceri, mai ales celui mic antreprenorial este extrem de subtire, domenii devastate de criza precum horeca, evenimentele sau cultura sunt in pragul disperarii, iar oamenii nu mai au incredere in noi ca autoritati si prin urmare nici chef sa respecte reguli pe care le vad drept arbitrare si ineficiente", a apreciat Benga.

Deputatul i-a indemnat pe cetateni sa respecte normele de protectie sanitara si sa se vaccineze.

"Nu exista solutie mai rapida pentru cosmarul asta decat vaccinul. De doua zile a crescut media zilnica de la cca 50.000 pe zi la cca 60.000, ceea ce e un semn bun. Avem nevoie sa ajungem la 100.000 de vaccinuri pe zi si am convingerea ca o putem face in aprilie. Daca ajungem acolo, atunci la final de iunie putem atinge masa critica de la care vaccinul sa muste cu adevarat din pandemie si sa incepem incet incet sa revenim la o viata normala.

Reconstructia va dura mult mai mult de atat insa tocmai de asta cred ca este important sa vorbim pe sleau despre unde suntem. Fiindca in clipa asta e o falie enorma intre ce dam din gura noi clasa politica si ce simte natia si daca o tinem tot asa o sa ne ducem direct in gard", a mentionat el.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
#Tudor Benga, #USR, #coalitie de guvernare , #stiri politice