USR-PLUS il propune pe Dacian Ciolos prim-ministru dupa alegeri

Vineri, 23 Octombrie 2020, ora 16:26
5992 citiri
USR-PLUS il propune pe Dacian Ciolos prim-ministru dupa alegeri
Dacian Ciolos, Ludovic Orban FOTO Facebook

Ionut Mosteanu, purtatorul de cuvant al USR PLUS, a declarat vineri, 23 octombrie, ca Dacian Ciolos este propunerea mai buna decat Ludovic Orban pentru functia de prim-ministru, daca ambele partide vor ajunge sa colaboreze la guvernarea tarii.

"USR va intra la guvernare si va intra cu mandat de reforma. Vrem un premier cu mandat de reforma. USR PLUS vrea sa dea premierul, sa fie foarte clar. Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare. Domnul Orban m-a dezamagit ca a mintit miercuri dimineata, cand a spus niste lucruri total neadevarate, stia ca sunt neadevarate. Inteleg batalia politica, inteleg meciul de campanie, inteleg de ce toata lumea ataca. Vreau sa stam la masa dupa alegeri, discutam cu totii. Dacian Ciolos este, prin protocolul nostru vechi de alianta USR-PLUS, persoana desemnata pentru a prelua acest portfoliu", a afirmat deputatul USR, Ionut Mosteanu, la Digi 24.

PNL si USR s-au acuzat reciproc ca au contribuit alaturi de PSD la desemnarea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, referindu-se la desemnarea lui Florin Iordache la sefia Consilului Legislativ, ca aceasta arata o data in plus ca majoritatea PSD din acest parlament trebuie sa plece acasa. El a sustinut ca singurii parlamentari care au votat cu candidatul sustinut de PNL Augustin Zegrean au fost cei de la PNL, sugerand ca USR ar fi votat pentru Iordache. El a anuntat ca dupa alegeri vor fi reformate toate institutiile statului si vor fi alungati "toti politrucii PSD plantati impotriva bunului simt".

Liderul USR, Dan Barna, afirma miecuri, 21 octombrie, ca ideea ca USR ar fi votat pentru ca Florin Iordache sa ajunga presedinte la Consiliul Legislativ este "absurda" si acuza PNL ca a avut parlamentari care au votat in favoarea acestuia. Barna considera ca "numirea lui Florin Iordache este o rusine si o palma pentru statul roman".

Grupul parlamentar USR a sesizat separat de PNL Curtea Constitutionala pentru invalidarea numirilor facute marti de Parlament la Consiliul Legislativ si a explicat ca relatia dintre cele doua partide este "din pacate o relatie de campanie electorala explicita".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani a făcut apel la reţinere în Orientul Mijlociu, luni, în timpul discuţiilor de la Washington, în contextul în care tensiunile dintre Iran şi Israel...
#Dacian Ciolos, #Ludovic Orban, #usr plus, #premier , #stiri politice