Vadim: Basescu vrea sa transforme Parlamentul intr-o garsoniera

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 17:46
2471 citiri
Vadim: Basescu vrea sa transforme Parlamentul intr-o garsoniera

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat vineri ca ideea organizarii referedumului in ziua alegerilor prezidentiale, propusa de seful statului, este "un populism golanesc" si o incercare de tranformare a Parlamentului intr-o "garsoniera".

"Ultima gaselnita clocita de creierul bolnav al lui Basescu este desfiintarea Senatului. E clar ca individul nu mai stie ce sa nascoceasca, doar-doar va inhata si al doilea mandat. Da cu fumigene in nadejdea ca va crea confuzie in ziua alegerilor prezidentiale", a declarat Vadim Tudor.

El a mai precizat ca seful statului "vrea sa distraga atentia de la dosarul Elena Udrea si de la valul de proteste generale care va culmina cu greva generala din cinci octombrie", jucand acum cartea "unui populism golanesc".

De asemenea, liderul PRM l-a acuzat pe Basescu ca intentioneaza "sa-l lase fara serviciu pe Mircea Geoana, presedintele Senatului", dar si sa-si atraga simpatia "sovinilor unguri" prin fortarea de revizuire a Constitutiei.

"Este o inventie bolnava a lui Traian Basescu care nu stie ce sa mai scorneasca. Normal ca nu suntem de acord cu asa ceva si constitutional nu se poate, ce vrea el nu se poate. Dar el seamana aceasta confuzie pentru ca vede bine ca i se trantesc usile in nas. Un Parlament cu o singura Camera nu e un Parlament, ci o garsoniera", a mai sustinut Vadim Tudor, sfatuindu-l pe Basescu sa desfiinteze Administratia Prezidentiala sau o parte din ministere, "pentru ca tot taie frunze la caini".

Presedintele Traian Basescu propune organizarea unui referendum, la data alegerilor prezidentiale, pentru a consulta populatia in legatura cu reducerea Parlamentului la o singura camera, care sa aiba maximum 300 de parlamentari.

Traian Basescu sustine ca organizarea unui referendum este singura solutie pe care o putea adopta pentru a-si tine promisiunile de la inceputul mandatului, care vizau modernizarea statului, avand in vedere ca nu a gasit intelegere la clasa politica pentru revizuirea Constitutiei.

Argumentele pe care le-a adus seful statului pentru un Parlament unicameral, cu maxim 300 de parlamentari, se refera la eficienta unui astfel de for legislativ, la costurile mai reduse, dar si la reducerea coruptiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Legea Referendumului, #legea referendumului modificata, #Corneliu Vadim Tudor, #Traian Basescu Parlament garsoniera , #stiri politice