Ziare.com

Comisiile de buget isi pot continua activitatea

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 16:07

   

Comisiile de buget isi pot continua activitatea
Presedintele Consiliului Economic si Social, Florian Costache, a fost convocat, vineri, la sedinta comisiilor reunite de buget-finante ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru a da explicatii in legatura cu respectarea procedurilor in cadrul activitatii acestora.

Costache a declarat ca exista avizul CES in cazul comisiilor de buget-finante si ca dezbaterile pot continua. La sedinta a ajuns, in jurul orei 16:15, si ministrul de Finante, Sebastian Vladescu.

In prima parte a sedintei comisiilor, deputatul Eugen Nicolaescu si senatorul Gheorghe Marcu au semnalat ca nu exista un aviz al CES pe proiectul de buget.

"Constat ca in comisii se fac discutii pe buget in afara legii, legea spune ca bugetul trebuie insotit obligatoriu de avizul legal al CES", a spus Nicolaescu, in timpul dezbaterilor, dupa ce social-democratul Gheorghe Marcu a spus ca avizul CES nu exista, iar mai multi colegi i-au semnalat ca este la mapa.

"E bine ca domnul Marcu a reamintit problema avizului CES. Ieri am primit un document de la MF care subscrie, sub antetul CES ca este aviz, dar aseara un membru al CES mi-a atras atentia ca CES nu a dat aviz favorabil...putem spune ca CES nu a decis nimic, nu s-au inteles, in traducere libera proiectul de buget nu are avizul CES, si e conditie legala, si avem o problema", a apreciat Stefan.

Secretarul de stat din Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina a indicat parlamentarilor un punct de vedere al Consiliului, iar Viorel Stefan a spus ca exista un aviz, aceasta neconcordanta in denumire nascand alte controverse printre parlamentari.

"Cu certitudine exista un document care se numeste aviz si care poarta antetul Consiliului Economic si Social, dar, din discutia mea cu reprezentanti ai CES, rezulta ca in acest document nu rezulta o concluzie clara daca CES avizeaza favorabil sau nefavorabil proiectul de lege a bugetului. In acest document, din informatiile pe care le detin la aceasta ora, se face mentiunea ca in sedinta CES partile nu s-au inteles si nu au concluzionat."

"Deci sindicatele si patronatele au ramas pe pozitii divergente, avizul exista, in sine, ca si document, iar obligativitatea legala priveste acest lucru, ca proiectul de lege al bugetului sa fie promovat, dar cu un aviz al CES, fara sa spuna ca avizul trebuie sa fie intr-o forma sau alta pentru ca esenta este ca prin existenta acestui aviz cei care dezbat proiectul de lege sa fie informati cu pozitia CES", a explicat Viorel Stefan, presedintele Comisiei de buget din Camera Deputatilor, dupa prima parte a dezbaterilor din comisii.

Sursa: rNews

Articol citit de 560 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor