Ziare.com

Consilierii PD-L si PNG vor sa ia la puricat bugetul Capitalei

Marti, 09 Martie 2010, ora 15:53

   

Consilierii PD-L si PNG vor sa ia la puricat bugetul Capitalei
Consilierii majoritatii din Consiliul General al Capitalei (PD-L+PNG) au declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca vor "lua la puricat" tot bugetul municipalitatii pe 2010 si ca vor sa taie cheltuielile inutile.

Ei au mai anuntat ca, in principiu, nu sunt de acord cu o majorare a pretului la apa calda. Presedintele CGMB, Calin Murg, a declarat, de asemenea, ca in acest an consilierii PD-L nu vor mai vota niciun proiect de genul celor care prevad investitii pentru fantani arteziene.

Proiectul bugetului Primariei Capitalei pe 2010 prevede subventii pentru energie termica si transport de 862 milioane lei, in scadere fata de 2009, cand erau de 970 milioane lei (880 milioane lei suma initiala plus 90 milioane pentru caldura, cand acesta a fost scumpita de ELCEN).

In bugetul pe 2008, totalul subventiilor a fost de 778 milioane lei. Raportat la cheltuielile prevazute pentru 2010, de 5,41 miliarde lei, cheltuielile cu subventiile reprezinta circa 16%.

Altfel, Primaria Capitalei ar urma sa cheltuiasca 43,96 milioane lei in reparatii capitale la fantanile arteziene din Bulevardul Unirii si 16,54 milioane lei pentru reabilitarea fantanilor din Parcul Tineretului, potrivit unor proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei CGMB de marti.

Sursa: rNews

Articol citit de 345 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor