Consilier prezidential atac dur la adresa Colegiului Medicilor: certifica teoriile conspiratiei

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 12:05
13962 citiri
Consilier prezidential atac dur la adresa Colegiului Medicilor: certifica teoriile conspiratiei
Constantin Dudu Ionescu este concilier de stat FOTO presidency.ro

Constantin Dudu Ionescu, consilier de stat, directorul Oficiului Informatii Integrate la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale, critica modul in care Colegiul Medicilor alege sa actioneze in cazul unor doctori care emit teorii care contrazic practic protocoalele existente si care nu par sa aiba nicio baza stiintifica.

"Prin lipsa de actiune a Colegiului Medicilor nici nu mai e nevoie de fake news!, atrage atentie consilierul de stat, care critica dur aceasta atitudine pe care o catalogheaza drept "iresponsabila".

Declaratiile au fost facute la lansarea Barometrului de Securitate realizat de Centrul de Cercetari Sociologice LARICS.

"In conditiile in care romanii par sa fie tot mai cuceriti de teorii conspirationiste, lipsa de actiune a unor institutii cheie poate face foarte mult rau", atrage atentia directorul Oficiului Informatii Integrate.

Constantin Dudu Ionescu a dat si un exemplu concret.

"Intr-un regim autocratic, nu avem nicio problema, vine tatucul si le rezolva pe toate. In democratie si, mai ales cu libertatea care vine, intervine un concept extraordinar de greu care, in opinia mea, nu a devenit inca parte a intelegerii noastre a ceea ce inseamna libertate. Si anume responsabilitate: responsabilitate institutionala, responsabilitate a societatii, responsabilitate individuala. Acum cateva saptamani Colegiul Medicilor dintr-o anumita localitate s-a autosesizat, spunand in autosesizare ca ceea ce s-a intamplat cu declaratiile unui confrate de-al domniilor lor, ca 80 la suta saturatie de sange este ok, nu este nicio problema, ca de fapt protocoalele in COVID-19 din spitale sunt proaste. Colegiul Medicilor pe buna dreptate s-a adunat atunci. Numai ca sfarsitul a fost urmatorul: a fost o discutie colegiala. Concluzia mea, a unui cetatean, care am fost obisnuit ca atunci cand te duci la spital sa ti se masoare si saturatia si daca ai sub 96 la suta se spune ca ai o problema... Deci daca ma duc intr-un spital COVID o sa am o problema cu protocolul. Ce fake-news? Nu mai e nevoie de niciun fake news" a declarat Dudu Ionescu.

Reactia consilierului de stat vine dupa ce in luna martie Colegiului Medicilor Bihor a decis sa nu o sanctioneze pe Flavia Grosan, medic pneumolog, pentru declaratiile sale privind protocoalele din spitale pentru tratamentul COVID-19.

Flavia Grosan sustinea ca protocolul medical din spitale "ucide" pacienti, ca oxigenul medical in cantitati mari provoaca edeme cerebrale si ca pacientii COVID cu saturatie de 80% pot sa se trateze acasa. Declaratiile sale, desi respinse de ceilalti pneumologi au ramas in final nesanctionate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#consilier prezidential, #Constantin Dudu Ionescu consilier Iohannis, #medici, #teorii ale conspiratiei , #stiri politice
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
DUDULE ...MAI LASA-NE , doar tu lipseai ...
G
gebeleizishelios
rank 2