Contestatiile la alegerile din Stefanesti si Iepuresti, respinse ca neintemeiate

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 10:31
1285 citiri
Contestatiile la alegerile din Stefanesti si Iepuresti, respinse ca neintemeiate

Curtea de Apel Bucuresti a respins, miercuri, ca neintemeiate, contestatiile depuse in legatura cu desfasurarea alegerilor in comunele Stefanesti si Iepuresti.

PSD a cerut la Biroul Electoral Central anularea alegerilor din comuna ilfoveana Stefanesti, in timp ce PDL Giurgiu a contestat decizia de validare a alegerilor in comuna Iepuresti.

PSD Ilfov a contestat decizia BEC din 4 iunie, de anulare a alegerilor locale din Stefanesti, cerand modificarea hotararii atacate.

BEC a decis anularea alegerilor din Stefanestii de Jos in urma sesizarii PNG cu privire la o "presupusa frauda electorala", se arata in actiunea depusa de PSD Ilfov. "Or contestatorul Partidul Noua Generatie - Crestin si Democrat a fost implicat, alaturi de ceilalti petenti, in mod notoriu, in fraudarea alegerilor, decisa ca atare de Biroul Electoral Central", se mai sustine in actiunea PSD Ilfov.

Ministrul Internelor, Cristian David, l-a informat, in data de 4 iunie, pe prim-ministrul Tariceanu ca, din verificarile efectuate in legatura cu scrutinul de la Stefanesti, a rezultat ca unele persoane au votat de mai multe ori, iar altele aveau interdictia de a vota sau nu se regaseau pe listele Evidentei Populatiei. Mai exact, au fost persoane care au votat de mai multe ori, persoane care aveau interdictie sa voteze si persoane care nu se regasesc in evidenta Institutului National de Evidenta a Populatiei.

PD-L a atacat a contestat, de asemenea, decizia BEC pentru localitatile Vidra si Iepuresti."Nu exista niciun motiv pentru anularea scrutinului si reluarea lui in comuna Vidra", a explicat liderul PD-L Ilfov, Cristache Radulescu.

Democrat-liberalii din Giurgiu au cerut si ei magistratilor Curtii de Apel sa anuleze decizia BEC in cazul Iepuresti, considerand ca alegerile ar fi trebuit anulate. "Consideram ca BEC nu a luat in calcul argumentele. Vom face demersuri in acest sens pentru ca persoane care au vize de flotant, dar fara o vechime de 90 de zile, se gasesc pe listele suplimentare", a declarat presedintele PD-L Giurgiu, Valentin Iliescu.

Curtea de Apel Bucuresti a mai respins si contestatia PSD Olt.

Deciziile nu sunt definitive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#alegeri, #respingere, #Iepuresti, #Stefanesti, #contestatii , #stiri politice