Contestatiile privind inregistrarea PCM, discutate pe 14 martie

Joi, 28 Februarie 2008, ora 14:49
1331 citiri
Contestatiile privind inregistrarea PCM, discutate pe 14 martie

Contestatiile privind inregistrarea Partidului Civic Maghiar (PCM) vor fi dezbatute in data de 14 martie de Curtea de Apel Bucuresti, potrivit liderului PCM din zona Sfantu-Gheorghe, Gazda Zoltan, transmite NewsIn.

Gazda Zoltan a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca procurorul care a contestat denumirea in limba maghiara a formatiunii, a depus o contestatie si mai exista doua din partea Partidului Solidaritatii si a ziaristului Victor Roncea, despre ultima liderul UCM afirmand insa ca nu ar fi fost depusa la termen.

"Nu stim exact despre ce este vorba in contestatia procurorului, dar banuim ca se refera la denumirea si in limba maghiara a partidului, intrucat la acest lucru a avut comentarii si la acceptarea inregistrarii din data de 29 ianuarie", a declarat Gazda Zoltan.

Acesta a precizat ca prelungirea inregistrarii definitive a PCM reprezinta un pericol pentru partid, intrucat daca se discuta contestatiile in data de 14 martie, vor mai urma alte 5 zile de contestatii, si timpul trece. "S-ar putea sa nu avem dreptul sa participam la alegeri", a afirmat liderul UCM.

Acesta a declarat recent ca inregistrarea partidului trebuie sa se incheie pana la data de 25 martie in cazul in care alegerile locale vor fi organizate in data de 25 mai, intrucat, potrivit actualei legi, partidele si organizatiile care participa la alegerile locale trebuie sa apara in Monitorul Oficial cu 60 de zile inainte.

Potrivit juristului UCM, Kulcsar Terza Jozsef, legea prevede ca trebuia sa se accepte infiintarea sau nu a partidului in termen de 60 de zile, termen mult depasit avand in vedere ca presedintele PCM, Szasz Jeno, a depus actele de inregistrarea inca din luna noiembrie.

Tribunalul Bucuresti a admis, la sfarsitul lunii ianuarie, cererea de inregistrare a Partidului Civic Maghiar. Instanta a admis inclusiv denumirea in limba maghiara a formatiunii, denumire contestata initial de procuror.

Presedintele interimar al PCM, Szasz Jeno, spune ca partidul sau se vrea o alternativa politica la UDMR. Totodata, conducerea PCM intentioneaza sa aiba candidati la toate primariile la care are sanse, atat in mediul rural, cat si urban, precum si la Consiliul Judetean Covasna.

Citește și:
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Primarul Capitalei Nicușor Dan a crescut într-un sondaj publicat de CURS și este din ce în ce mai aproape de Gabriela Firea. Dacă ar candida independent, Nicușor Dan tot ar fi peste toți...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...