Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Corina Cretu: Ponta nu a cerut amanarea primirii Romaniei in Schengen

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 21:47
1535 citiri
Corina Cretu: Ponta nu a cerut amanarea primirii Romaniei in Schengen
Foto: inpolitics.ro

Europarlamentarul PSD Corina Cretu sustine, prin intermediul unui comunicat de presa, ca solicitarea Ralucai Turcan privind infiintarea unei comisii de ancheta nu are obiect deoarece Victor Ponta nu cerut amanarea datei de primire a Romaniei in spatiul Schengen.

"Am citit cu uimire si indignare cererea deputatei PD-L Raluca Turcan, care cere anchetarea institutionala a lui Victor Ponta, pentru presupusa cerere de a nu admite Romania in Spatiul Schengen. Uimire, pentru ca Raluca Turcan, de la Bucuresti, stie mai bine decat noi, europarlamentarii PSD aflati la Bruxelles si participanti in mod direct la discutii si la interventia lui Victor Ponta in grupul parlamentar al PES, ce a spus acesta despre subiectul care face obiectul preocuparii sale prefacute.

Indignare, pentru ca daca este cineva care sa fi facut rau Romaniei, acela este tocmai sotul domniei sale, care a sustinut, in fata unei comisii a Parlamentului European, limitarea libertatii de exprimare prin includerea presei printre vulnerabilitatile la adresa securitatii nationale. Poate tocmai de aceea s-a simtit obligata sa intervina doamna Raluca Turcan. Este jenant sa aduci in fata aceleiasi comisii transcrierile unor convorbiri telefonice ale unor jurnalisti, despre care nici acum nu s-a demonstrat ca au fost obtinute legal, aratand, de fapt, cat de departe au ajuns abuzurile actualei puteri", sustine Corina Cretu.

Europarlamentarul PSD considera ca obiectul anchetei nu poate fi decat delictul de opinie.

"Comisia de care vorbeste dna Turcan nu are obiect. Victor Ponta nu a cerut amanarea datei de primire a Romaniei in spatiul Schengen, si cu atat mai putin neprimirea ei. A raspuns unei intrebari punctuale, privind schimbarile de la varful Ministerului Administratiei si Internelor, dupa scandalul de la Piatra Neamt si dupa incercarea de mituire a lui Dan Fatuloiu. Orice om de bun simt trebuie sa recunoasca faptul ca un astfel de scandal ridica semne de intrebare asupra capacitatii tarii respective de a gestiona aspecte sensibile ale luptei anti-coruptie. Cu politisti de frontiera prost platiti, carora tocmai le-au fost reduse salariile cu 25%, nimeni din Europa nu sta linistit stiind ca ei apara frontierele estice ale Uniunii Europene", a povestit Corina Cretu.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan cere infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in cadrul careia Victor Ponta sa raspunda pentru actiunile politice de la nivelul Parlamentului European, impotriva aderarii Romaniei la spatiul Schengen, informeaza un comunicat de presa.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#c cretu ponta, #ponta amanare intrare romania schenghen , #stiri politice