USR PLUS vrea excluderea din partid a consilierului local cu votul caruia a fost votat bugetul propus de Mihai Chirica, primarul Iasului

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 19:12
3274 citiri
USR PLUS vrea excluderea din partid a consilierului local cu votul caruia a fost votat bugetul propus de Mihai Chirica, primarul Iasului
Imagine de la sedinta Consiliului Local Iasi FOTO Stirea de Iasi

Cosette Chichirau, presedinta USR PLUS Iasi, a anuntat miercuri, 12 mai, ca birourile judetene ale aliantei au propus excluderea din partid a consilierului local al carui vot a fost decisiv in votarea bugetului propus de primarul Mihai Chirica.

"Birourile judetene reunite USR PLUS au propus Biroului National excluderea lui Cezar Baciu din partid. Cezar Baciu este consilierul local prin votul caruia a trecut astazi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totala a propunerilor noastre.

Potrivit legii, dupa excluderea din partid, consilierul local isi va pierde mandatul", a anuntat Cosette Chihirau pe pagina ei de Facebook.

Bugetul municipiului Iasi a fost adoptat miercuri, 12 mai, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local, dupa ce un reprezentant USR PLUS a votat in favoarea proiectului, alaturi de consilierii PNL si PMP, asigurandu-se astfel majoritatea necesara.

Sedinta extraordinara a CL Iasi a durat doar 30 de minute, iar bugetul local a fost aprobat, in favoarea proiectului votand 14 consilieri, respectiv 11 de la PNL, doi de la PMP si unul de la USR PLUS.

Votul consilierului USR PLUS Cezar Baciu a fost decisiv pentru trecerea proiectului de buget local, PNL si PMP avand impreuna doar 13 voturi, cu unul mai putin decat reprezinta majoritatea simpla in consiliu.

Baciu a precizat ca decizia sa de a vota altfel decat a decis partidul este in conformitate cu juramantul pe care l-a depus in momentul validarii sale in functia de consilier.

Consilierii PSD au parasit sala in momentul votului, iar ceilalti doi consilieri USR PLUS prezenti la intrunire s-au abtinut de la vot. Sase consilieri USR PLUS nu au venit la sedinta extraordinara de consiliu.

Conducerea filialei iesene USR PLUS nu a avut nicio reactie deocamdata in privinta votului exprimat de consilierul Cezar Baciu.

Aceasta a fost cea de-a treia sedinta de consiliu in care s-a discutat proiectul de buget, la precedentele intruniri proiectul fiind respins. De fiecare data, PSD a parasit sala, iar reprezentantii USR PLUS s-au abtinut.

In Consiliul Local nu exista deocamdata o majoritate politica. PNL detine 11 mandate, USR PLUS noua, PSD cinci, iar PMP doua.

Primarul Mihai Chirica i-a acuzat in repetate randuri pe cei din USR PLUS ca blocheaza proiectele orasului, in timp ce liderii ieseni USR PLUS au cerut PNL sa-i retraga sprijinul politic lui Chirica pentru a discuta o eventuala alianta in consiliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Curtea de Apel Iaşi a menţinut miercuri, 17 aprilie, decizia dată de Tribunalul Vaslui privind plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Hotărârea Curţii...
#cosette chichirau, #USRPLUS PNL, #Iasi, #stiri politica , #stiri politice