Crin Antonescu: Candidatura lui Sorin Oprescu nu schimba nimic

Joi, 27 August 2009, ora 19:12
3430 citiri
Crin Antonescu: Candidatura lui Sorin Oprescu nu schimba nimic

Candidatul PNL la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu, a declarat joi la Scoala de Vara a TNL, ca o eventuala candidatura a primarului Capitalei Sorin Oprescu nu schimba nimic in cursa pentru fotoliul de presedinte.

"Din punctul meu de vedere, intrarea lui Sorin Oprescu nu schimba nimic, nici intentia si convingerea ca voi castiga si nici sansele pe care mi le acord", a declarat Crin Antonescu.

"Relatiile mele cu Sorin Oprescu sunt de respect si apreciere reciproca si vor ramane la fel", adauga liderul PNL.

Antonescu a adaugat ca, in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale, va avea o relatie "decenta" cu partidul din care face parte, la fel si cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

"Va fi legatura pe care un presedinte al Romaniei trebuie sa o aiba cu toate partidele politice din Romania, vorbim de legatura institutionala", sustine Antonescu, precizand ca va fi un presedinte care nu isi va permite "nervos" sau "jucator".

Liderul PNL a subliniat ca nu are niciunfel de asociere de tip economic cu omul de afaceri Dinu Patriciu.

"Nu am niciun fel de relatie economica, financiara, cu Dinu Patriciu nu sunt salariat, angajat. N-am cu Dinu Patriciu decat o relatie de natura politica, e un om cu a carui prietenie nu m-am ferit niciodata si pe care n-am ascuns-o. (...)

Dinu Patriciu e unul din oamenii care au facut lcururi semnificative pentru Romania in ultimii 20 de ani", sustine Antonescu, adaugand ca relatia sa cu Dinu Patriciu este doar o tema de atac, in conditiile in care campania negativa da roade in Romania.

"Micimea" lui Boc, o problema de personalitate

Intrebat de cititorii Ziare.com ce parere are despre trimiterea fortata in concediu fara plata a bugetarilor, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, liderul PNL a raspuns:

"Am o idee proasta despre toate lucrurile fortate in afara de bagarea la puscarie a infractorilor. Acestea sunt niste paleative, niste giumbuslucuri ale domnului Boc, care a gasit niste solutii mici si care nu sunt solutii pentru a rezolva problema solutiilor bugetare. De vina nu este cine gaseste solutii mici, ci a cel care gaseste prim-ministri mici".

Antonescu a precizat insa ca "micimea" premierului Boc tine de lipsa de personalitate, ci nu de faptul ca este scund.

Citeste si:
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
Premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordată lui Lucian Isar, iar decizia a fost publicată, vineri, în Monitorul...
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...