Crin Antonescu: Principiul Coalitiei - mai bine un guvern prost, decat fara guvern

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 22:04
1664 citiri
Crin Antonescu: Principiul Coalitiei - mai bine un guvern prost, decat fara guvern

Mai bine un guvern prost decat fara guvern: acesta este principiul pe care se bazeaza actuala Coalitie, potrivit liderului liberal Crin Antonescu.

"Nu e niciun fel de nenorocire, avem un guvern prost - ca au ajuns sa recunoasca despre propriul lor guvern ca este unul prost - mai bine un guvern prost decat fara guvern, ca si cum nu am putea sa ne imaginam ca mai exista viata dupa Guvernul Boc", a declarat Crin Antonescu, prezent joi in studioul TVR.

Datorita actualului Guvern, in prezent Romania traverseaza o perioada de instabilitate politica si s-a ajuns la o situatie in care s-au depreciat institutiile statului, a declarat liderul liberal.

Una din erorile guvernului PD-L-PSD a fost contractarea imprumutului de la FMI, sustine Crin Antonescu, adaugand ca, desi FMI este o institutie respectabila, care acorda asistenta, insa "nu poate oferi sansa de dezvoltare cu adevarat".

"Guvernul a facut un imprumut pana dupa alegeri. Ce vom face a doua zi dupa alegeri?", s-a intreabat Antonescu, explicand ca Executivul nu a luat nicio masura reala de a sprijini IMM-urile si de a contracara efectele crizei economice.

Problemele ar putea fi rezolvate prin instituirea unui guvern de tehnocrati, cu "un prim-ministru care se bucura de neutralitate politica", a sustinut Crin Antonescu.

Un astfel de guvern, condus de un "tehnocrat neutru politic", ar putea sa guverneze pana la alegerile prezidentiale daca are sustinere majoritara in Parlament, a fost de parere Antonescu, fara sa dea nume in ceea ce priveste eventualul prim-ministru.

Intrebat daca un guvern monocolor - PSD sau PD-L - ar putea rezista, Antonescu a raspuns ca un astfel de guvern nu va avea sustinerea PNL.

El a precizat insa, referitor la afirmatiile sale potrivit carora guvernul isi va inceta activitatea, in caz ca va castiga alegerile, ca Guvernul nu va cadea decat printr-o modalitate constitutionala (prin demisii, retragere sau motiune de cenzura).

In ceea ce priveste sprijinul pe care Dinu Patriciu i-l acorda, Crin Antonescu a declarat ca acest sprijin este firesc, in aceeasi masura in care este firesc sprijinul lui Dorin Cocos (sotul ministrului Turismului, Elena Udrea) pentru Traian Basescu.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...