Cristian Diaconescu a fost ales presedinte al PMP si desemnat candidat al partidului la prezidentialele din 2024

Duminica, 07 Martie 2021, ora 15:22
5665 citiri
Cristian Diaconescu a fost ales presedinte al PMP si desemnat candidat al partidului la prezidentialele din 2024
Cristian Diaconescu, presedintele PMP FOTO Facebook

Cristian Diaconescu a fost ales duminica, 7 martie, in functia de presedinte al Partidului Miscarea Populara (PMP), in cadrul congresului formatiunii desfasurat la Sinaia, el fiind desemnat totodata candidatul partidului la alegerile prezidentiale din 2024.

Diaconescu a fost singurul care si-a anuntat intentia de a candida impreuna cu o echipa, motiunea condusa de acesta intitulandu-se "Romania respectata".

"Prin aceasta motiune (...) va rog sa dati acestui partid solidaritate, intelepciune si coerenta la nivelul local si central si indraznesc sa ma oblig in fata dvs si sa va promit ca eu am sa ii dau un viitor", a spus Diaconescu in discursul sau.

Totodata, el a aratat ca PMP nu iese "la taraba" pentru un alt partid politic.

"Am vazut si eu mica propaganda anterioara acestui congres. Ne-am intrunit aici sa ne punem de acord in legatura cu ce facem in continuare, in legatura cu solidaritatea noastra, in legatura cu coeziunea noastra. Nu ne-am intalnit aici sa iesim la taraba pentru un alt partid politic.

E o discutie separata, e o discutie care nu poate lipsi atunci cand se identifica valori comune ce pot fi impartasite la un moment dat, este o discutie care este natural sa se poarte pentru ca solidaritatea si coeziunea pe partea dreapta sustinuta si de Eugen (n.r. - Tomac) si de conducerea partidului a fost transmisa ca mesaj tuturor. Va las pe dumneavoastra sa decideti ce fel de raspuns s-a primit. Dar in acest moment este vorba despre noi prin noi insine, daca cineva din partea dreapta recunoaste acest adaggio", a declarat Diaconescu.

Diaconescu, candidatul la prezidentiale

Motiunea "Romania respectata" a fost votata de 550 de delegati, alti 11 votand "impotriva".

"Multumesc foarte mult pentru incredere! Foarte multi dintre cei care au binevoit sa mai discute cu mine in aceasta etapa isi terminau discursul spunand: 'urmeaza sa va asumati' (...) In mod evident urmeaza sa imi asum. (...)

S-a pus in discutie cuvantul fuziune. Nu exista aceasta discutie. Ceea ce ne asumam este in egala masura discutarea cu fiecare organizatie in parte in legatura cu situatia politica din zona respectiva sub urmatorul titlu - ne asumam proiectele cetatenilor. Participarea noastra in consilii locale, consilii municipale, consilii judetene, in primarii, in comunitatile in care acesti oameni au fost alesi au drept prioritate proiectele care ajuta acea comunitate si cetatenii.

Aspectele politice generale le vom discuta la un moment dat, daca va fi cazul. Din punctul meu de vedere, (...) fara o intelegere si o discutie prealabila, fara un angajament ca intre oameni seriosi din politica romaneaca in legatura cu oportunitati, in legatura cu ceea ce intr-adevar beneficiaza comunitatile, nu poate nimeni sa ia PMP ca si cand nu ar exista. Nu ma impresioneaza (...) diversele exercitii de manipulare pe Facebook", a transmis Diaconescu, in discursul sau dupa comunicarea rezultatului votului electronic.

In cadrul reuniunii, delegatii au votat, in majoritate, pentru renuntarea la fuziunea cu UNPR, fiind inregistrate 557 de voturi "pentru" si 8 voturi "impotriva".

De asemenea, in urma votului dat in Comitetul Executiv National, Cristian Diaconescu a fost desemnat candidatul PMP pentru alegerile prezidentiale din 2024.

PMP a ratat intrarea in Parlament la alegerile din decembrie 2020, dupa ce anterior, la alegerile europarlamentare si locale, a obtinut rezultate considerate multumitoare. PMP detine doi eurodeputati - Traian Basescu si Eugen Tomac, precum si peste 2.000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri judeteni si consilieri generali ai Capitalei si 49 de primari.

Regulile pentru prima dezbatere Biden-Trump. Ce pregătește nora fostului președinte al SUA
Regulile pentru prima dezbatere Biden-Trump. Ce pregătește nora fostului președinte al SUA
Copreședintele Comitetului Național Republican, Lara Trump, a anunțat vineri, 14 iunie, la Detroit, că ea și RNC lucrează pentru a strânge o adevărată armată de "peste 100.000 de...
Țara în care trei opozanți la prezidențiale au fost arestați la un miting. Ce acuzații li se aduc
Țara în care trei opozanți la prezidențiale au fost arestați la un miting. Ce acuzații li se aduc
Trei membri ai opoziţiei au fost reţinuţi ”arbitrar” după organizarea unui miting de campanie în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 28 iulie, a denunţat sâmbătă, în cursul unei...
#Cristian Diaconescu, #PMP, #presedinte, #alegeri prezidentiale , #stiri politice
  1. Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
  2. ”Spovedania” lui Dorin Cocoș despre relația cu generalii SRI din statul paralel: ”Le-am spus cum se dădeau banii, cum se făcea totul”
  3. Ciucă explică de ce PSD și PNL trebuie să meargă separat la prezidențiale: ”Hardcore-ul votanţilor nu se vor duce să voteze un candidat comun”
  4. Luptă crâncenă pentru șefia USR. Câte candidaturi s-au anunțat
  5. Mircea Geoană, la lansarea cărții sale: „Nu trebuie să fii într-o funcție mare ca să fii un ostaș de nădejde în armata țării”
  6. Cum explică Ciucă răspunsul târziu dat ucrainenilor la cererea de trimitere a sistemului Patriot: ”E un proces de negociere”
  7. Rezultate aproape finale la europarlamentare. Cum arată votul românilor din diaspora
  8. Rezultate aproape finale la alegerile locale. La ce diferență este PSD de PNL
  9. Marcel Ciolacu, vizită în Bavaria, chiar în ziua primului meci al României la Campionatul European
  10. Alianța Dreapta Unită, în pericol sub conducerea Elenei Lasconi? „Nu-i ok să faci alianțe pe genunchi și apoi să te aștepți la rezultate extraordinare”