Croitoru dupa vot: Am facut tot ce am putut

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 15:36
1585 citiri
Croitoru dupa vot: Am facut tot ce am putut
Foto: Realitatea TV

Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat, miercuri, la finalul votului prin care Parlamentul a respins investirea Cabinetului sau, ca a facut tot ce a fost posibil pentru a da tarii un Guvern de care avea mare nevoie in acesta perioada exceptionala.

"Eu iau orice job in serios. Mi l-am dus pana la capat si cu asta misiunea mea s-a incheiat. Am facut tot ce puteam eu sa fac pentru a da un guvern de care tara avea nevoie", a declarat Lucian Croitoru dupa aflarea vestii ca Guvernul sau a fost respins prin vot de Parlament, cu 250 de voturi pentru si 189 impotriva.

Croitoru a explicat de ce s-a prezentat in fata coalitiei PSD-PNL cu toate avertismentele date de liderii acesteia: "orice majoritate se verifica in Parlament".

Intrebat de jurnalisti de ce nu a venit cu un guvern compus doar din tehnocrati, pentru a avea mai multe sanse, Lucian Croitoru a raspuns: "am ales cel mai bun guvern pe care am putut eu sa il fac. Este prea putin timp ramas pentru a cauta oameni care sa invete sa apese pe butoane. Acesti oameni stiau ce au de facut", a explicat el, precizand ca in niciun caz acest esec nu este "o pata neagra" pe CV-ul sau, asa cum s-a exprimat un jurnalist.

Referitor la perioada urmatoare, Croitoru a atentionat ca trebuie mers in continuare pe indeplinirea angajamentelor cu institutiile financiare internationale. "Cu sau fara banii de la FMI, Guvernul trebuie sa gaseasca banii pentru salarii si pensii dar depinde daca iti permiti sa ii iei la costurile actuale(...) In economie nu sunt miracole iar punctul de jos poate fi si mai jos", a mai spus el.

In privinta perspectivelor sale profesionale, Lucian Croitoru a precizat ca este in continuare consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, si a subliniat: "nu am alta perspectiva guvernamentala".

In opinia sa, "tehnic nu e posibil ca bugetul pe 2010 sa fie adoptat decat de un guvern cu puteri depline", dar a precizat ca juristii trebuie sa se pronunte in privinta Hotararii adoptate miercuri de Parlament, prin care se cere Guvernului Boc, prin derogare de la Legea de organizare a Executivului, sa prezinte un buget in perioada urmatoare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Guvern Croitoru, #Lucian Croitoru respins Parlament, #vot parlament Croitoru, #investire guvern Croitoru , #stiri politice
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
FIECARE DINTRE NOI PATE DECIDE SOARTA ACESTEI TARI! PREZENTA LA URNE ESTE FOARTE IMPORTANTA!