Dan Barna, despre dosarul DLAF: "Mi se reproseaza ca am completat 3 formulare in plus. Nu a existat niciun fel de solicitare din partea DNA in ceea ce ma priveste" VIDEO

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 17:23
4523 citiri
Dan Barna, despre dosarul DLAF: "Mi se reproseaza ca am completat 3 formulare in plus. Nu a existat niciun fel de solicitare din partea DNA in ceea ce ma priveste" VIDEO
Dan Barna, vice-premier FOTO Captura foto

Co-presedintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat miercuri, 12 mai, in cadrul unei conferinte de presa ca i se represeaza in dosarul ajuns la DNA ca "a completat trei hartii in plus". Acesta reproseaza DLAF, dupa ce institutia a sesizat DNA in cazul sau pentru fapte de coruptie cu fonduri europene, ca nu i-a pus la dispozitie, imediat ce a cerut, documentele trimise la procurorii anticoruptie.

"DLAF este o institutie administrativa care face verificari referitoare la proiectele europene si, in masura in care exista neclaritati sau suspiciuni, acestea trebuie trimse la DNA, institutia responsabila de ceea ce inseamna verificara juristictionala de catre statul roman", declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Dan Barna.

Acesta afirma ca a cerut sa-i fie trimisa nota de constatare de catre DLAF si a primit ieri un raspuns in care i se spune "cumva ironic" ca au primit cererea si ca va primi raspunsul in termenul prevazut de lege.

Barn aprecizat ca, din media, a primit cateva documente din nota de constatare care l-ar viza si din acestea a aflat ce i se reproseaza.

Bicepremierul a rpecizat ca in proiectele europene era necesa inregistrarea fiecarui beneficiar, a fiecarui grup tinta si completarea unor documente.

"Mi se reproseaza ca pentru trei dintre formulare, sunt cateva zeci de formulare, evident, pentru trei completarea nu s-a facut fata in tata, ci au fost completate dupa finalizarea procesului de recrutare (...) Confuzia grava care exista in acest material este ca se incearca asimilarea activitatii de recrutare a unor beneficiari cu completarea formala a formularului. O activitate de recrutare presupune mult mai multe elemente, care au fost realizate", a mai afirmat vicepremierul.

Intrebat daca a ost chemat la DNA sau daca a fost instiintat in vreun fel de DNA, Barna a afirmat: "Nu a existat niciun fel de solicitare sau invitare din partea DNA in ceea ce ma priveste".

Vicepremierul sustine ca nu exista niciun fel de suspiciune de abuz in serviciu in ceea ce-l priveste.

Doua dintre proiectele POSDRU in care a fost beneficiar Consiliul Judetean Alba, "SES-am deschide-te" si "Punti comunitare", au ajuns in atentia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

In aceste proiecte a fost expert si vicepremierul Dan Barna, care a oferit consultanta CJ Alba prin intermediul unui firme din Sibiu la care a fost asociat.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru lupta antifrauda, in legatura cu patru persoane implicate in aceste proiecte exista suspiciuni cu privire la "posibila savarsire a unor fapte de natura penala".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
Tribunalul București nu a ridicat sechestrul pus de DNA asupra conturilor bancare ale președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. Decizia este definitivă
Tribunalul București nu a ridicat sechestrul pus de DNA asupra conturilor bancare ale președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. Decizia este definitivă
UPDATE 15.29 Iulian Dumitrescu prim vicepreședinte PNL și fost președintele Consiliului Județean Prahova, ramane cu sechestru asigurator pe conturi bancare și bunurile sechestrare. Decizia...
#Dan Barna USR, #DNA, #Justitie , #stiri politice