De la cititori: Politicienii, o specie de nevertebrate pusa pe inavutire

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 23:53
2615 citiri
De la cititori: Politicienii, o specie de nevertebrate pusa pe inavutire

In marea lor majoritate, politicienii reprezinta in peisajul autohton o specie de nevertebrate pusa pe capatuiala. Si-atunci, de unde vrei, rumane, demnitate si onoare?

Cu cat ocupa o pozitie mai sus in administrarea tarii, judetului, ori localitatii, cu atat sunt mai "importanti", in mintea lor odihnita.

Si asta n-ar deranja pe nimeni, daca nu ar lua decizii pentru o comunitate intreaga, adevaratele valori - oamenii de rand - fiind tratate ca niste banale fiinte ce le ocupa din cand in cand timpul lor pretios, cu problemele lor marunte.

Ca se numesc Boc, Udrea, Cocos, Videanu, Berceanu, Nastase, ori mai stiu eu cum, toti isi vad doar interesul personal, ori al grupului din care fac parte.

Indiferent ca ne raportam la un grup masonic sau doar unul de afaceri, iar daca cineva indrazneste sa nu fie de acord cu activitatea lor sau a unuia din grupul lor de influenta, incep sa se autovictimizeze si sa se disculpe prin diverite organe media sau la diferite intalniri publice.

Ceea ce nu spun niciodata aceste "victime imaginare" este cum au reusit dintr-un amarat de salariu de bugetar sa isi cumpere locuinte, terenuri, masini... oi sau alte animale.

Preocupati de a-i acuza pe cei care le lezeaza interesele, acestia (tolerati de presa si implicit de societate) nu aduc contraargumente pentru a demonta ceea ce li se atribuie in mod injust, dupa cum trambiteaza ei, demonstrand o vehementa dusa la extrem impotriva unor persoane care nu au nicio legatura cu subiectul.

In mintea lor odihnita se nasc fel de fel de conspiratii si isi construiesc explicatii, unele de-a dreptul halucinante, ori intocmesc liste negre sau retele de tip mafiot: ba ca publicatia a scris despre ei pentru ca le-a fost taiata finantarea, ba ca in spatele articolului ar fi alte interese mai mult sau mai putin legale, ori simplu ca cel care a scris are ceva cu el, marele politican.

Si pentru a-si demonstra potenta existentiala, marii politicieni incearca prin fel de fel de mijloace sa-l dea afara pe ziaristul care a indraznit sa scrie de ei, apeland disperati la patroni, iar daca nu reusesc, patronii devin adversari, iar presiunile economice impotriva lor devin din ce in ce mai puternice.

Ei, marii politicieni, refuza sa accepte faptele palpabile ce le sunt prezentate, pe care le vede orice om si care, mai mult decat atat, sunt semnalate chiar de cetateni.

Practic, toti romanii sunt dusmanii lor, dar ei nu isi dau seama! Din scaunele lor de politiceni, presa care nu le canta realizarile majore reprezinta opozitia, adversarii!

Ceea ce ignora infatuatii aflati astazi in functii publice este ca mai exista si segmente de mass-media care incearca cel putin sa aiba un singur stapan: cititorii. Care cititori, ca vor ei ori ca nu vor, reprezinta majoritatea.

Ei, marii politiceni, uita ca ocupa deja fotoliile din administratie de ani de zile, iar in urma lor realizarile sunt minuscule ori chiar lipsesc cu desavarsire, in cazul majoritatii.

Ei, marii politicieni, uita ca romanii nu i-au votat ca sa se plimbe prin lume pe bani publici, ori ca sa prospere firmele pe care le controleaza prin diferiti interpusi.

Insa, ei marii politicieni, uita toate aceste lucruri pentru ca, nu-i asa? ... sunt nevertebrate!

Citeste si:
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
În lipsa de inspirație, de dragul vreunui politician sau poate din antipatie, de-a lungul timpului câțiva români au inventat deserturi pe care le-au denumit folosind nume celebre la momentul...
Liderii PNL și PSD, către primari: "Din cauza lui Ghinea nu vă putem da pensii speciale" - Surse
Liderii PNL și PSD, către primari: "Din cauza lui Ghinea nu vă putem da pensii speciale" - Surse
PNL și PSD se pregătesc să amâne din nou pensiile speciale pentru aleșii locali, susțin surse politice pentru Ziare.com. Pentru a scăpa de furia baronilor, liderii celor două partide au...
Comentarii
GBestiDoby
rank 4
Daca aveti de gand sa mentineti imaginea cu serpii, ar fi bine sa schimbati titlul articolului pentru ca se supara vertebratele de la Spiru Haret...!
Sisif
rank 1
De la cititori: Politicienii, o specie de nevertebrate pusa pe inavutire!