Ziare.com

Deputatii au respins Legea de modificare a referendumului

Marti, 26 Mai 2009, ora 16:05

   

Deputatii au respins Legea de modificare a referendumului
Camera Deputatilor a respins legea ce interzicea organizarea alegerilor simultan cu referendumul, aproband astfel cererea de reexaminare a actului normativ facuta de Traian Basescu.

Presedintele le ceruse deputatilor sa nu voteze aceasta lege, declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala, potrivit Realitatea TV.

In favoarea respingerii proiectului s-au exprimat, marti, 174 deputati, 38 au fost impotriva, iar 4 s-au abtinut.

Curtea Constitutionala a decis, pe 12 noiembrie 2008, ca modificarea Legii referendumului este neconstitutionala, dupa ce presedintele Traian Basescu a contestat actul normativ care stabilea ca alegerile nu pot avea loc la aceeasi data cu referendumul.

Basescu a atacat, pe 21 octombrie 2008, la CCR actul normativ, cerand judecatorilor sa se pronunte asupra modificarii Legii referendumului.

Principalul argument adus de presedinte a fost ca actul trimis spre promulgare incalca Constitutia Romaniei si deciziile Curtii Constitutionale.

Deciziile CCR stabilesc ca orice limitare a prerogativelor constitutionale ale presedintelui in materia consultarii prin referendum a poporului este neconstitutionala.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 971 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor