Deputatii din comisii care devin independenti nu vor mai fi inlocuiti

Marti, 09 Februarie 2010, ora 20:27
512 citiri
Deputatii din comisii care devin independenti nu vor mai fi inlocuiti
Foto: Arhiva

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a luat in discutie, luni, problema distribuirii in comisiile permanente a deputatilor deveniti independenti, avansandu-se solutia majorarii numarul de locuri in unele Comisii pentru ca sa acestia sa nu mai fie inlocuiti.

In Biroul Permanent de saptamana trecuta presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase le propusese liderilor grupurilor parlamnetare sa se intalneasca luni, pentru a transa problema deputatilor care odata deveniti independenti erau inlocuiti in Comisiile permanente de partidele din care acestia facusera parte.

Intalnirea de luni nu a mai avut loc, existand insa o discutie pe marginea acestui subiect in Biroul Permament care a avut loc la pranz.

"Am vorbit cu domnul Viorel Hrebenciuc, care mi-a spus ca nu are nici un fel de problema ca oamenii care au devenit independenti sa ramana in comisiile respective, cu rugamintea de a suplimenta cu cate un om, astfel incat sa-si bage si oamenii pe care i-au pierdut", a anuntat Roberta Anastase, starnind protestele social-democratului Valeriu Zgonea, care a aratat ca in acest fel se schimba algoritmul, dar si pe ale secretraului general Gheorge Barbu, care a subliniat ca numarul maxim de membri intr-o comisie este de 33.

"Eu va propun asa: o parte din locuri, putem sa majoram cu unu, cu doi, la unii si la altii. Cele care sunt de majorat - la revedere si poate sa se majoreze; celelalte, o sa facem o discutie cu ei.

Pentru celelalte, cerem o aprobare de suplimentare", a propus si liderul grupului PD-L, Mircea Toader. Barbu a intervenit spunand ca la Comisia de buget-finante numarul de membri este deja depasit, starnind astfel iritarea lui Mircea Toader. "Domnule secretar general, ce va implica pe dumneavoastra? Nu aveti nici o treaba dumneavoastra", a replicat Toader.

Liderul PDL a spus ca problemele de regulament invocate de secretarul general pot fi rezolvate printr-o hotarare a plenului. "Si dam o hotarare a plenului si terminam", a aratat el.

"Doamna presedinte, faptul ca domnul Viorel Hrebenciuc isi sustine interesul grupului lui si ca a cazut la intelegere, mie mi se pare ca solutia este cea propusa de domnul secretar general cu majorarea acolo unde este nevoie, iar staff-ul tehnic sa intocmeasca lista cu toti deputatii care au avut modificari. Si sa fie o singura hotarare, care sa rezolve pe toata lumea", a conchis si unul dintre cei direct vizati de subiect, liderul deputatilor independenti, Eugen Nicolicea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#comisii Camera Deputatilor, #membri comisii deputati , #stiri politice