Deputatii nu-si mai pot ascunde studiile si competentele. Legea care-i obliga sa-si publice CV-ul

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 14:41

   

Deputatii nu-si mai pot ascunde studiile si competentele. Legea care-i obliga sa-si publice CV-ul
Camera Deputatilor a adoptat miercuri, 23 iunie, un proiect de lege prin care deputatii vor fi obligati sa-si depuna CV-ul pe site-ul parlamentului la inceputul mandatului.

Propunerea legislativa apartine deputatilor minoritatilor nationale Varujan Pambuccian si Ovidiu Gant.

"In conditiile alin. (1) si (2), deputatii depun odata cu declaratia de avere si de interese, la secretarul general al Camerei Deputatilor, un curriculum vitae. Acesta se publica pe site-ul Camerei la sectiunea de prezentare a fiecarui deputat", conform proiectului de hotarare care aduce modificari Regulamentului Camerei Deputatilor.

Deputatii minoritatilor nationale au sustinut, in expunerea de motive a proiectului, ca parlamentarii trebuie sa dea dovada de transparenta in activitatea parlamentara.

"Cum una dintre informatiile care se afiseaza pe pagina de web a Camerei Deputatilor este curriculum vitae al deputatilor, aceasta informatie de interes pentru electorat nu ar trebui sa fie optionala", conform expunerii de motive.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2199 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
barabula
rank 5
mai trebuie o lege
care să le interzică să mintă in siviuri
Tot-la-vale
rank 4
Nu trebuie sa minta
Tarabele de diplome universitare dau "diplomati" la kilogram. La fel scolile doctorale (cazul nulitatii stiintifice Tudorel Toader fiind concludent - ca si "doctoratul" lui Gorghiu sau al lui Dosipescu, individ care nici sa citeasca nu prea se descurca). In plus, avem un min. al invatamantului care a incurajat plagiatul cat a putut (el insusi find o mediocritate si un parvenit intelectual).
becher
rank 5
bai fratilor,hai sa fim
seriosi,pai ce sa ascunda cand nu au ce? Fabricam legi pentru lege?
Gile
rank 5
Aiuritor de simplu
Si daca nu au (cum este cazul lui Ciolacu si Daniel Ghita) ce trebuie sa treaca acolo? Probabil ca "Skoala Vetii"!
Ha, ha, ha!
johny54
rank 3
viitorul luminos
Legea daca va fi adoptata, urmeaza sa -si faca efectul pe viitor, cei din parlament pot sa-si tina diplomele, multe din ele obtinute la apelul bocanciilor, cum se zicea in armata,la multi care nu stiu sa scrie sau sa citeasca ca lumea, uni fiind agramati rau, pe primul loc fiind Catu, care necesita subtritrare cand apare pe la tv, conform diplomelor din posesie.
Menumorut
rank 5
Care "avem" ? Vorbeste pentru SPUTNIK !
.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor