Deputatii PD-L fac liste, asteptand bani pentru investitii dupa rectificare

Miercuri, 18 August 2010, ora 18:41
1232 citiri
Deputatii PD-L fac liste, asteptand bani pentru investitii dupa rectificare

Liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, a precizat miercuri ca le-a solicitat deputatilor democrat-liberali sa transmita liste cu investitiile prioritare din colegiile proprii.

Investitiile vor fi facute in limita a 2-3 miliarde lei vechi, bani ce ar putea fi alocati la apropiata rectificare bugetara sau in bugetul pe 2011.

"Le-am solicitat, in fiecare colegiu, sa spuna care sunt lucrarile de investitii care ar trebui finalizate, pentru a face o analiza si a vedea ce putem face", a precizat Mircea Toader. Intrebat care este suma limita in care ar trebui sa se incadreze deputatii, democrat-liberalul a precizat ca este vorba de 2-3 miliarde lei, insa ca suma depinde de situatia din fiecare colegiu.

"Ar fi bine ca banii pentru aceste investitii sa fie acordati la urmatoarea rectificare bugetara, dar nu cred. Sa vedem ce bani sunt disponibili la Ministerul Dezvoltarii Regionale si la alte ministere, daca vor fi", a mai spus Toader.

Mai multi deputati PD-L au precizat ca au primit un SMS din partea liderului de grup, Mircea Toader, prin care li se cere sa trimita care sunt cheltuielile prioritare din colegiile lor, legate in principal de scoli sau drumuri. "Am promis si noi una alta prin colegiu, ba la un camin cultural, ba la o scoala, ni s-a spus ca saptamana asta sa trimitem propunerile noastre, sa se analizeze ce se poate face la rectificare", a aratat un democrat-liberal.

Senatorii nu fac liste pentru rectificare

Pe de alta parte, liderul senatorilor PD-L, Traian Igas, a precizat ca democrat-liberalii din Camera superioara nu au cunostinta de acest demers si nici nu transmit liste cu prioritatile din colegiile proprii. "La nivelul Senatului nu avem propuneri in acest sens, Nu am auzit pana acum de acest subiect, ma voi interesa", a spus Igas.

Guvernul discuta la ora transmiterii acestei stiri proiectul de ordonanta privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2010 si proiectul de ordonanta privind rectificarea bugetului asigurarilor sociale pe anul 2010.

Pe 11 august, presedintele Traian Basescu s-a aratat nemultumit de repartizarea banilor din buget pentru obiective de interes ale parlamentarilor in circumscriptii, declarand ca trebuie sa se termine cu "fanariotismele" alesilor, tara neavand acum bani pentru "biserici din bani publici".

"Un lucru cu care am fost extrem de nemultumit in actualul buget, acea repartizare de bani pe obiective de interes pentru fiecare parlamentar. Cred ca trebuie sa terminam la rectificarea bugetara cu fanariotismele acestea, pentru ca tara n-are bani de impartit pe fiecare parlamentar. Stiu ca au obligatii in circumscriptiile lor, dar nu este timpul sa construim acum biserici din bani publici. Avem alte prioritati, poduri la inundatii, drumuri distruse de la inundatii, diguri", a spus Basescu la RRA.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#deputati liste investitii, #liste investitii rectificare, #rectificare bugetara 2010 , #stiri politice