Deputatul USR Cristina Pruna: Preocuparea Parlamentului pe final de mandat in plina pandemie, dublarea indemnizatiilor si adaugarea de noi sporuri

Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 13:46
3485 citiri
Deputatul USR Cristina Pruna: Preocuparea Parlamentului pe final de mandat in plina pandemie, dublarea indemnizatiilor si adaugarea de noi sporuri
Cristina Pruna, USR FOTO Facebook

Viceliderul grupului deputatilor USR, Cristina Pruna, afirma ca PSD, PNL, Pro Romania, UDMR si minoritatile nationale din comisia pentru industrii au votat amendamente la o ordonanta de urgenta prin care majoreaza sumele pe care le primesc lunar cei din conducerea Consiliului Concurentei, precum si modificarea "indemnizatiei de performanta", care se adauga la salariul tuturor angajatilor de la Consiliul Concurentei.

Ea adauga ca indemnizatiile de sedinta ale membrilor Consiliului variaza intre 10.846 lei net lunar si 18.166 lei net pe luna.

"Preocuparea Parlamentului pe final de mandat in plina pandemie: alte privilegii. Se dubleaza indemnizatiile celor care conduc Consiliul Concurentei si se adauga noi sporuri. Asta e prioritatea Parlamentului. PSD, PNL, Pro Romania, UDMR si minoritatile nationale din Comisia pentru industrii au votat la unison amendamentele de mai jos la o OUG care crestea si ea cu 50% indemnizatia membrilor plenului Consiliului Concurentei. Dar 50% nu a fost suficient. Concret, pana acum conducerea Consiliului Concurentei primea in plus fata de salariu "indemnizatie de sedinta". Aceasta era limitata la 50% din indemnizatia lunara (adica salariul). Acum vor sa fie cat salariul. Adica de la simplu la dublu", a scris Cristina Pruna miercuri, pe Facebook.

Deputata USR precizeaza ca a mai fost trecut un alt amendament privind sporurile pe care le primesc cei din Consiliul Concurentei.

"A doua modificare priveste "indemnizatia de performanta". Alta indemnizatie care se adauga la salariu, de data aceasta pentru toti angajatii de la Consiliul Concurentei. Legea salarizarii unitare impiedica institutiile statului sa dea sporuri mai mult decat 30% din salariile totale pe care le au.

E o prevedere foarte buna. Prin acest amendament se poate depasi acest prag. M-am opus vehement acestor sporuri nejustificate in plina pandemie si intr-un moment in care finantele statului arata dezastruos. Sa nu va imaginati ca salariile sunt mici la Consiliul Concurentei. Indemnizatiile de sedinta ale membrilor Consiliului Concurentei variaza si acum intre 10.846 de lei net pe luna si 18.166 de lei net pe luna", a completat Pruna.

Ea a mai spus ca a solicitat solidaritate fata de angajati si de mediul privat care "au strans cureaua" in aceste luni din cauza pandemiei. Pruna aminteste si de proiectul de lege initiat de liderul deputatilor PNL Florin Roman care introduce noi privilegii pentru conducerea ASF.

"Am cerut solidaritate fata de angajatii si mediul privat care a tot strans cureaua lunile acestea din cauza crizei medicale in care ne aflam. Dar se pare ca solidaritatea este doar de la mediul privat inspre stat. Niciodata invers. Nu este primul proiect de acest fel. Acum cateva saptamani un alt proiect semnat de Florin Roman, liderul grupului PNL, introducea noi privilegii pentru conducerea ASF. Proiectul a trecut de Camerei Deputatilor cu voturile tuturor partidelor mai putin USR. Doar pentru informare, cei de la ASF au salarii de peste 10.000 de euro pe luna. Oare chiar astea sunt prioritatile Romaniei in timpul pandemiei?", a conchis viceliderul deputatilor USR.

Ce se ascunde în spatele instituirii legii marțiale în Coreea de Sud. Imagini șocante din Parlamentul de la Seul VIDEO
Ce se ascunde în spatele instituirii legii marțiale în Coreea de Sud. Imagini șocante din Parlamentul de la Seul VIDEO
Este haos pe străzile din Seul, unde hoarde de cetățeni furiosi s-au ciocnit cu polițiștii și forțele de securitate în afara Adunării Naționale, după ce președintele Yoon Suk Yeol, a...
Profesor la Oxford, despre taberele care vor fi în Parlament și cine va decide viitorul României. „Sunt anumite disensiuni în partea suveranistă”
Profesor la Oxford, despre taberele care vor fi în Parlament și cine va decide viitorul României. „Sunt anumite disensiuni în partea suveranistă”
Corneliu Bjola, profesor de Studii Diplomatice la Oxford, spune că PNL şi PSD, cele două „mari partide care au pierdut candidaţii” la turul întâi al alegerilor prezidenţiale, au revenit...
#dublare, #sporuri, #salarii, #Parlament, #mandat, #vot , #stiri politice
  1. Avertisment dur din partea unui fost premier. Stolojan: "Dacă partidele pro-europene nu se înțeleg acum, peste 4 ani vor ajunge la lada de gunoi"
  2. Simion a lansat "Mişcarea pentru Reconstrucţia României". Candidatul la președinție care i-ar face irealizabile măsurile promise
  3. "De 1 decembrie am trăit Deșteptarea", anunță Călin Georgescu. Ce poziție va avea față de Ucraina dacă ajunge șef de stat VIDEO
  4. Fugarul moldovean Ilan Șor are idei "interesante", susține Călin Georgescu. Candidatul independent l-a portretizat pe acesta într-o carte lansată în 2022
  5. Oficialii TikTok recunosc: Au eliminat abia la cinci zile după primul tur al prezidențialelor două rețele care l-au promovat ilegal pe Călin Georgescu
  6. "România a început să piardă bani după apariția în peisajul politic a lui Georgescu", acuză Elena Lasconi. Lidera USR spune că și premierul Ciolacu este îngrijorat
  7. Crin Antonescu explică de ce Ponta n-o votează pe Lasconi: "Când faci milioane din consultanță cu firme turcești sau sârbești, te interesează mai puțin UE"
  8. Revista presei germane: ”Triumful iraţionalului"
  9. Antreprenorii cer clasei politice s-o susțină pe Elena Lasconi. "România deraiată de la UE și NATO se va simți la nivelul fiecărui cetățean printr-un cost mai mare al vieții"
  10. Prima întâlnire comună PSD-PNL-USR-UDMR. Marea provocare: Dacă nu se înțeleg ”peste patru ani extremiştii vor fi la 80%”