Destinatii secrete, vacante de lux sau table la Marea Neagra - unde isi petrec politicienii romani concediul

Sambata, 10 August 2013, ora 21:51
6454 citiri
Destinatii secrete, vacante de lux sau table la Marea Neagra - unde isi petrec politicienii romani concediul

Parlamentul Romaniei bate noi recorduri de lene. In primele sase luni de mandat, membrii legislativului au muncit efectiv, la Parlament, doar 36 de zile, iar dupa o sesiune parlamentara fara rezultate semnificative, politicienii si-au luat vacanta.

Litoralul romanesc i-a atras in acest an pe Traian Basescu, Elena Udrea sau Valeriu Zgonea, in vreme ce premierul Ponta si colegul sau de alianta Crin Antonescu au decis sa-si petreaca vacanta pe meleaguri mai insorite decat litoralul Marii Negre.

Sezonul vacantelor este in toi, iar seful statului nu a facut exceptie de la regula. Traian Basescu s-a aflat in concediu si, conform traditiei din ultimii ani, a ales se relaxeze la vila de protocol de la Neptun. Basescu a iesit cu barca alaturi de doi democrat-liberali, prilej cu care a fost susprins intr-o ipostaza mai putin obisnuita - la bustul gol.

Presedintele Traian Basescu, pe mare cu un pedelist, la bustul gol

Recent, seful statului a fost si in Apuseni. Inainte de a se deplasa pe Muntele Gaina, la Targul de Fete, seful statului s-a trezit cu motanul gazdei in brate, fotografie care a facut inconjorul retelelor sociale.

Tot pe litoralul Marii Negre si-a petrecut vacanta si fostul ministru Elena Udrea. Deputatul PDL a participat la karaoke, a inaltat lampioane si a iesit cu un velier pe mare. Udrea a postat pe Facebook pas cu pas tot ce a facut in concediu.

Destinatia catre care premierul Ponta a plecat in concediu este un secreta. "Este in vacanta! Ca noi toti dealtfel", a fost raspunsul dat de purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, atunci cand presa l-a intrebat unde-si petrece concediul seful Executivului.

Presa a scris ca Ponta s-ar afla in Miami. Ulterior, presedintele Basescu a acuzat ca Ponta se afla in SUA cu bona. O confirmare a faptului ca premierul s-a deplasat in "Marele Mar" a venit din partea fostului premier Adrian Nastase. "Nu se poate ca in momentul in care premierul este in avion, mergand spre tara 'Marelui licurici' (SUA - n.red.) tu sa faci convocarea CSAT", a anuntat mentorul lui Ponta.

Invaluita in mister este si destinatia aleasa de presedintele Senatului, Crin Antonescu. Din 17 iulie, el a intrat in vacanta. A fost plecat in Statele Unite ale Americii, dar a precizat ca a fost vorba de o vizita privata si nu de un concediu. De cele mai multe ori, liderul liberal si sotia sa, europarlamentarul Adina Valean, si-au petrecut vacantele in Italia.

Deputati romani, vizita surpriza in Taiwan. Zgonea: Dezavuez total, o sa am o discutie cu ei

Pe de alta parte, patru deputati romani - Remus Cernea, social-democratii PSD Ninel Peia si Ovidiu Iane, precum si democrat-liberalul Costica Canacheu - au avut parte de o experienta fabuloasa in aceasta saptamana.

La invitatia Ministerului de Externe din Taiwan, parlamentarii au plecat intr-o expeditie de o saptamana in Taipei. O vizita fascinanta, dupa cum o descrie deputatul Remus Cernea, presarata cu plimbari cu trenul de mare viteza, un tur al celei mai mari cladiri verzi din lume si vizionarea unor plante exotice. Un singur gand l-a indurerat pe parlamentarul verde: pisicul lui este bolnav acasa.

Cei patru au pus in pericol relatiile bilaterale Romania-China, dupa ce au facut o vizita in Taiwan, in conditiile in care Romania nu recunoaste Taipei-ul si incearca sa isi consolideze relatia cu China.

Totodata, Adriean Videanu a fost susprins la sfarsitul lui iulie relaxat, pe litoral, jucand table alaturi de Gheorghe (Bebe) Ionescu, tatal ginerelui presedintelui, Syda.

La randul sau, deputatul PSD Dan Tudorache a starnit reactii puternice pe reteaua de socializare, dupa ce a postat pe contul sau o fotografie considerata de unii indecenta.

Social-democratul s-a imortalizat la malul marii, intr-un slip cu floricele. "Iarna nu-i ca vara", a descris el poza. Comentatorii si, mai ales, comentatoarele s-au aratat impresionati de forma fizica a lui Tudorache.

Adrian si Dana Nastase au plecat recent in vacanta, impreuna cu fiii lor si cu iubitele acestora, in Palma de Mallorca, Spania. Pe urmele lui Don Quijote, fostul premier a postat pe blogul sau impresii despre turistii, restaurantele si arhitectura de pe insula, alaturi de fotografii.

Nastase a scris ca nu are rabdare sa stea la plaja in primul sau concediu dupa ce a iesit din inchisoare, astfel ca prefera sa se plimbe prin Mallorca si sa admire peisajul. La indemnul celor doi fii, fostul premier a vizitat si un parc de distractii, pe care l-a comparat cu politica romaneasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#politicieni vacanta Ponta Antonescu, #Ponta vacanta Antonescu, #vacanta politicieni romani , #stiri politice