Dezbatere in Club A: De ce au Gusa, Dumitrescu, Bodu si Dinca blog? (galerie FOTO)

Luni, 19 Mai 2008, ora 22:00
6950 citiri
Dezbatere in Club A: De ce au Gusa, Dumitrescu, Bodu si Dinca blog? (galerie FOTO)

Luni seara a avut loc o dezbatere care i-a pus fata in fata pe bloggeri cu state vechi si pe cativa politicieni cu blog, aspiranti la fotoliul de primar in Bucuresti. Intalnirea a avut loc in Club A, in Bucuresti, la initiativa Asociatiei Consumatorilor de Media.

Dintre bloggerii mai cunoscuti au participat Zoso, Ionut Oprea, Piticu, Krossfire, Bobby Voicu s.a., iar dintre politicieni au onorat invitatia Cozmin Gusa (PIN), Dragos Dinca (PNL), Dan Dumitrescu (PER) si Sebastian Bodu (PD-L). La sfarsit a aparut si Lavinia Sandru, desi nu facea parte din grupul de discutii.

Blog politic, doar din interes electoral

Bloggerii le-au reprosat politicienilor ca au venit pe Internet doar din interes electoral, iar o parte dintre acestia au recunoscut ca, vor sa colecteze stampile de la alegatori. Insa toti candidatii au promis ca vor pastra pagina personala la finele campaniei si o vor actualiza, indiferent de rezultat.

Exemplu negativ a fost Lavinia Sandru care, chiar daca acum nu candideaza acum la vreo demnitate, a abandonat pagina personala imediat dupa europarlamentare. Daca am inteles bine, Sandru urmeaza sa-si reia comentariile pe Internet.

Manipularea bloggerilor de catre politicieni

Gusa, Bodu, Dinca si Dumitrescu au cerut bloggerilor sa cheme lumea la vot, gadiland orgoliul lor ca formatori de opinie. Majoritatea bloggerilor a agreat ideea, insa a atras atentia ca, activismul din blogosfera inseamna si implicare prin comentarii pe alte bloguri, ceea ce oamenii politici nu prea fac. Adica li se cere activism, dar politcienii nu ofera un exemplu pozitiv.

Dan Dumitrescu a motivat lipsa de curaj de a posta comentarii pe blogurile politice sau pe paginile celor prezenti in sala, din sfera non-politica, prin aceea ca orice opinie a sa ar fi luata drept propaganda electorala proprie, indiferent de ce ar scrie.

Cozmin Gusa, facut KO de catre Vali Petcu (Zoso)

Meciul serii a avut loc intre Cozmin Gusa si Zoso - Vali Petcu. Acesta din urma l-a intepat in continuu pe Gusa si l-a pus sa explice episodul celebru al fugii prin Piata Universitatii.

Liderul PIN a povestit ca a dorit sa mearga alaturi de Victor Ponta si de Crin Antonsecu, in ziua suspendarii lui Traian Basescu, la Universitate, pentru a explica celor adunati acolo de ce Parlamentul a votat pentru destituire.

Gusa insa a ramas singur si nu a reusit sa discute cu sustinatorii lui Basescu. Mai mult, doi ofiteri SPP l-au luat de brat si l-au invitat sa plece urgent pentru ca ii era pusa viata in pericol.

Vom vota tot raul mai mic

Un alt punct atins in discutia dintre bloggeri si politicieni a fost acela al sinceritatii promisiunilor electorale. Cozmin Gusa a admis ca vom vota fara a avea garantia ca preferatul se va tine de cuvant, iar Sebastian Bodu a recunoscut ca si de data asta vom vota raul cel mai mic.

Promisiuni, promisiuni...

La final, strangeri de mana si promisiuni de revedere dupa alegeri. Cozmin Gusa a plecat putin inainte de incheiere, fara a saluta, si a evitat alte discutii off the record cu bloggerii prezenti.

Click pe butonul FOTO de mai jos pentru a vedea imagini de la intalnire.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
#primarie, #alegeri, #Bucuresti, #dezbatere, #Gusa, #politicieni, #dumitrescu, #Bodu, #Club A, #bloggeri , #stiri politice