Claudiu Tarziu: "AUR a exclus-o pe Diana Sosoaca. Prin urmare, o revocam din toate functiile"

Luni, 15 Februarie 2021, ora 17:45
8054 citiri
Claudiu Tarziu: "AUR a exclus-o pe Diana Sosoaca. Prin urmare, o revocam din toate functiile"

Liderul grupului parlamentar senatorial AUR, Claudiu Tarziu, a anuntat luni, in plen, excluderea din partid a senatoarei Diana Sosoaca si revocarea acesteia din functia de presedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor si din cea de membru al Comisiei juridice.

"Partidul AUR a exclus-o din randurile sale pe doamna Diana Sosoaca, dupa cum stiti. Prin urmare, o revocam din toate functiile pe care le detine ca membru al grupului AUR, asa incat propunem ca doamna Sosoaca sa nu mai faca parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, respectiv, Comisia juridica din cadrul Senatului", a declarat Tarziu.

El a precizat ca locul de presedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor va fi luat de Rodica Boanca, iar cel de membru al Comisiei juridice de Dorin Cristian Mate.

In replica, Diana Sosoaca a afirmat ca a aflat din presa de faptul ca nu mai are sustinerea grupului parlamentar AUR si ca ar fi fost exclusa, afirmand ca nu a fost notificata cu privire la aceste aspecte.

"Toti juristii din aceasta sala si toti parlamentarii stiu ca exista o procedura. In primul rand, trebuia sa fiu notificata cu privire la eventuala excludere a mea, unde ar fi trebuit sa ma prezint la Partidul AUR pentru a-mi sustine un punct de vedere. Pana la acest moment, nu am fost notificata niciodata cu privire la excluderea mea, drept pentru care solicit AUR sa depuna la BP actele care demonstreaza excluderea mea. Inteleg ca singurul avocat pe care l-au avut am fost eu, de asemenea, inteleg si lipsa de pregatire juridica pe care o au. Trebuia sa fiu notificata in acest sens", a sustinut Sosoaca.

Claudiu Tarziu i-a transmis acesteia ca toate procedurile legale au fost indeplinite.

"Va asigur ca toate procedurile legale au fost indeplinite. Partidul AUR a exclus-o pe doamna Diana Sosoaca din randurile sale conform statutului, nu are niciun fel de cale de atac mai departe de atat. Partidul va comunica catre grupul parlamentar AUR ca a scos-o din randurile sale si ca i-a retras orice sprijin politic. Grupul a facut demersurile necesare catre Biroul permanent si ne aflam acum in plen cu schimbarea componentei comisiilor", a conchis liderul AUR.

Citeste si:
România a încheiat magistral Europeanul de canotaj: aur pentru barca feminină de 8+1, după un finiș electrizant
România a încheiat magistral Europeanul de canotaj: aur pentru barca feminină de 8+1, după un finiș electrizant
Echipajul feminin de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian...
Europeanul de gimnastică pentru junioare: Amalia Puflea și Sabrina Voinea, aur și bronz în finala la sol
Europeanul de gimnastică pentru junioare: Amalia Puflea și Sabrina Voinea, aur și bronz în finala la sol
Gimnasta junioară Amalia Puflea a obţinut, duminică, medalia de aur, iar Sabrina Voinea pe cea de bronz, în finală la sol, la Campionatul European de la Munchen. Tot duminică va avea loc şi...
Comentarii