Dragnea: Educatia este suprapolitizata

Vineri, 28 August 2009, ora 12:40
604 citiri
Dragnea: Educatia este suprapolitizata

Vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca in acest moment Educatia este suprapolitizata, drept urmare descentralizarea este incetinita, iar deciziile se iau tot la Bucuresti, nu la nivel local.

"Declar public, cu gura plina, ca Educatia este suprapolitizata si asta se intampla de la revolutie incoace. Ne apropiem de a noua luna dar nu vedem nimic descentralizare. Asta din cauza ca anumiti functionari din ministere nu au inteles ca ele nu mai trebuie sa aiba rol de administrare, iar decizia administrativa trebuie dusa cat mai aproape de cetatean", a declarat Dragnea pentru Antena 3, prezent la intalnirea presedintilor de Consilii Judetene, de la Mamaia.

Dragnea a mai acuzat faptul ca sunt anumite ministere care inteleg descentralizare ca o deconcentrare si nu crede ca acest proces va fi gata pana in luna ianuarie a anului viitor.

"Cetateanul se duce la primar si ii spune problema, dar acesta nu o poate rezolva. Cetateanul nu intelege ca sistemul are probleme. Sunt unii care vor ca toate parghiile sa fie stranse in Bucuresti. Eu cred ca societatea a luat-o mult inaintea deciziei politice si ar trebui sa realizeze ca e nevoie de descentralizare, chiar daca nu am inventat noi apa calda. Descentralizarea este cand se duce decizia de la nivel ministerial la nivelul administratiei locale", a mai declarat presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Liviu Dragnea, #educatie suprapolitizata, #descentralizare Romania , #stiri politice