Editorial: Cu pistolul cu apa in femela Basescu

Autor:
Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 08:52
2364 citiri
Editorial: Cu pistolul cu apa in femela Basescu

Cand iei in catare fruntea leului si intentionezi sa vari un plumb in dansa, e musai sa vezi bine, sa nu-ti tremure mana si sa fii sigur ca n-ai in teava o bobita de hartie, zice studiul de fezabilitate al comportamentului politicianului victorios.

Ca daca nu, trebuie sa ai picioare sprintene. Iar daca leul e femela, si are pui pe langa dansa, poti sa ai jaratic in glezne. Te prinde si te papa scurt. Ceea ce e, oricum, o veste buna, ca nu suferi.

Nu stiu cum se intampla, dar de cate ori are ocazia sa taca, Mircea Geoana vorbeste. Iar daca tot nu se poate abtine, isi ia avant, baga sprint si se propteste cu fruntea in gard, ca e transparent.

Mi-e si mila, zau asa. E un tip extrem de inteligent, are o candoare care, intr-o lume mai putin atinsa de nesimtire, ar fi un avantaj, este in stare sa vrajeasca asistenta daca nu se afla in lumina reflectoarelor, deoarece poseda o arta a argumentarii perfecta. Este ceea ce se cheama un tip serios, e chiar moral, daca-l cunosti, are slabiciuni, ii plac florile, filmele bune si fetele, nu baietii.

Din pacate, nu joaca pe cartea a ceea ce este, si incearca sa-l invinga pe Traian Basescu la un joc ale carui reguli au fost inventate de acesta. Intra, fara nici un pic de inspiratie, in jocul presedintelui, foloseste aceleasi tactici, doar ca nu a aflat ceva: nu patrunzi in casa lui Basescu, ii furi butelia si te astepti sa te felicite. Daca te-a prins, te-a executat.

Si chiar in momentul cand se chinuie sa ne arate ca epoca lui Traian Basescu a apus, ca romanii au nevoie de alta figura, ca Palatul Cotroceni trebuie primenit pentru a lasa loc unui tip civilizat, face ce face si isi naruie din credibilitate.

Ca numai credibil nu poate fi un tip prins cu minciuna. E adevarat, nu asistam la un concurs de psalmi. Traian Basescu e un baiat de cartier, injura, nu-l arde stomacul de la un ghiurghiuliu, danseaza geamparale (mintenas, c-a inceput vara!) si e smecher. Dar isi face lectiile. Si anticipeaza reactiile adversarilor.

In chestiunea retragerii din Irak era pregatit sa raspunda la acuzatia ca a folosit tema in scop electoral. Dar Mircea Geoana i s-a oferit pe tava, cu trupul gol. Si l-a incriminat ca a decis singur venirea acasa, fara consultarea CSAT.

Cat de usor i-a fost presedintelui sa-i arate Legea 179, votata in mai de parlament (si senatul face parte), prin care s-a aprobat ordonanta de urgenta referitoare la memorandumul de retragere a trupelor pana in 31 iulie!

Daca ma prindea cineva cu o minciuna cu picioare atat de scurte, eu nu mai ieseam pe strada, o perioada, de rusine. Dar politicienii n-au aceasta notiune. Sunt vanatori de iluzii si impusca electoratul intre ochi cu guma de mestecat. Doar ca asta ramane in par, si e enervanta. Ca nu iese!

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Geoana Basescu CSAT, #retragere Irak Romania , #stiri politice