Editorial: Dobitocii

Miercuri, 28 Mai 2008, ora 08:39
3083 citiri
Editorial: Dobitocii

Stimati turisti, aici, la dreapta, vedeti Romania! O tara cu dobitoci care s-au facut politicieni, si unde tineretul se pregateste sa le calce pe urme, goliti de balast, eliberati de Nenea Iancu (un deontolog cretin, cu pretentii), Caprele Irinucai (niste raioase, lase-le-n fasole), Ilie Moromete (un amarat cu fite de filosof) si niste ametite de pasarele.

... Ce-am fi noi astazi, inauntrul capetelor noastre, fara speranta amara, inghesuita intr-un colt, pe care ne-au dat-o, pe bancile scolii, acei prafuiti, fara legatura cu statul nou, comercial si lipsit de orice tresarire?

Omul de tip nou, fireste. Insa ce n-a reusit nici Nicolae Ceausescu, inghesuit intr-o minte cioplita cu dinamita dintr-un bulgare de stanca, utopic, servil, dar multilateral dezvoltat, intr-o alunecare glorioasa spre comunism, va reusi un ministru al Instructiei Nationale asezat de istorie in acelasi oras unde reusea Gheorghe Asachi sa fie indrumator in scoala, teatru, presa, tiparituri.

Nedemnul sau urmas, Cristian Adomnitei, si-a luat concediu si candideaza la primaria capitalei Moldovei. Si le va spune oamenilor ca in mandatul sau, educatia a atins cel mai mare buget din istorie, 6 la suta din PIB!

Ce le va spune oamenilor care il vor intreba de ce i-a dat afara pe Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Ion Creanga, Marin Preda, George Calinescu si Nichita Stanescu din cartea natiunii? Si de ce elevii care termina 12 clase si ar trebui sa porneasca in viata cu baza minima de cultura necesara unei fiinte cu cinci degete la mana nu e necesar sa stie ca simtirea, angoasa, devenirea si fericirea fac diferenta intre o masa si un cuget?

Le va spune ca in drumul spre desavarsire, unde totul se reduce la competitie, piata si sange rece, Bacalaureatul trebuie adecvat noilor provocari. Volumul "De ce iubim femeile", de exemplu, al lui Mircea Cartarescu, adaugat Ghidului cetateanului UE, discursurilor lui Jonathan Scheele, Raportului Tismaneanu si cartii de bucate a lui tanti Lenuta de la PNL - iata ingredientele unei constiinte superioare - vor contribui, desigur, la transformarea viitorului tarii din statutul de melc calcat de locomotiva in cel de vrej de fasole.

... Ma cutremura din cand in cand minciuna rostita cu voiosie, ipocrizia infinita si reaua vointa, dar n-am simtit de multa vreme atata scarba si nu m-a durut atat de tare Romania mea ca in momentul cand am aflat ca adolescentilor li s-a scos de la Bac-ul de Limba si Literatura Romana urma lasata pe Pamant de cei care mi-au infipt cutite in inima si apoi au pus pe ea musetel, ca sa pot sa traiesc bucurandu-ma.

Daca nu am reusit sa iesim in strada ca sa manifestam impotriva imposturii, ticalosiei si nesimtirii, daca nu ni s-a clintit niciun deget de cate ori am fost mintiti cu seninatate in numele democratiei, acum, ca sa nu parem niste idioti carora le arati cateva margele, le spui cateva glume si le promiti o maslina, este momentul sa scuipam afara tot ce am strans in atatia ani.

Dar pentru ca nu putem iesi cu totii in strada, pentru ca nu suntem in stare, hai sa ne luam concediu cu totii si sa plecam in Bulgaria, sa-i lasam sa zaca in propria tampenie, deoarece acesta e doar primul pas si ni se mai pregateste ceva: sa scoata din mintile copiilor si spalatul pe maini, si apoi sa puna virgula intre subiect si predicat.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#limba romana, #invatamant, #bacalaureat, #Eminescu, #Caragiale , #stiri politice