Editorial: Justitia SRL

Joi, 09 Iulie 2009, ora 08:58
1845 citiri
Editorial: Justitia SRL

Sandramaua din Justitie paraie tare, iar metrologii balantei crapa de nervi. S-au terminat banii de citatii si au trimis un comunicat, s-au terminat aia de sporuri, au blocat iute usile. Un bonus de 50 la suta, pe considerente de stress, la o leafa de 4000 de lei, nu-i de aruncat.

Motiv suficient pentru ca doamnele judecatori cele mai mediatizate sa fie chemate din nou in platou (Barbulescu, da-te jos de pe matura!) pentru a descrie cum i-a luat pe colegi cu lesin cand le-a trimis Catalin un porumbel fara pene cu anuntul sacului gol in cioc.

Cine-i? Baba cloanta! Pai atunci sa-si dea demisia, sa se amane prezidentialele, ca noi nu prestam la birourile electorale, si sa va pregatiti ca va dam in judecata!

Asta-i toata faza. Judecatorii se prevaleaza de faptul ca au castigat sporul in instanta. Adica si le-au dat singuri. Vor deschide zilnic procese impotriva ministerului si ghici! Doar puterea judecatoreasca are menirea sa faca dreptate, si intamplator, acum isi face ei.

Ca si stresul e o chestie nasoala, desi intri in roba o data pe saptamana. De atata solicitare neuropsihica, cele mai mizerabile texte in limba romana se gasesc in arhivele judecatoriilor. Nu din cauza terminologiei, ci a gramaticii, unde "mi-au" e legat, ca pisica, vorba lui CVT. Orice document de stare civila scris de un secretar comunal e mai ingrijit decat cele iesite din instantele stresate.

Si numai judecatorii, care argumenteaza invitandu-ne sa ne uitam la lefurile omologilor din Germania, unde PIB-ul Bavariei papa Romania, se streseaza. Dascalii si chirurgii nu.

Aici au ajuns sa faca doamnele comparatia, afirmand ca, spre deosebire de aceste doua categorii profesionale, cea a magistratilor are interdictie sa desfasoare alta activitate remunerabila - cu exceptia prestatiei la catedra.

Adica neurochirurgul, dupa ce sta patru ore cu ochiu-n microscop, isi dezbraca halatul si alearga la colt, unde are un chiosc, ca sa vanda pufuleti! El nu-i stresat. Si spre deosebire de greseala sa, care secera o viata, cea a judecatorului, inamovibil, nu poate fi pedepsita. Daca e condamnata Romania la CEDO, platesc prostii!

Fireste ca la medici se poate spune ca-si ajusteaza veniturile. Si ce, la judecatori nu? Doar ca acest argument n-a fost rostit de tripleta de aur a lui Saint Just, ca discutia ar fi virat automat pe scorburile pline cu galbeni.

Ce este greu de inteles: de ce-i cer ministrului demisia? Odata cu plecarea lui Predoiu se va descoperi ca are tara bani? Poate ca nu este evident ca in tot rahatul asta economic firmele se desfiinteaza sau isi reduc motoarele, ca sa nu crape, si contributia lor la buget este tot mai firava. Cineva isi imagineaza ca Predoiu are bani, dar ii tine sub perna.

Si inca ceva: greva judecatorilor, chit ca nu se numeste asa, este ilegala. Daca se va deschide vreo actiune impotriva lor, cine o va cantari?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#greva judecatori magistrati, #Justitie greva salarii, #sporuri salarii greva , #stiri politice