Editorial: Nebunia de 100 de zile

Marti, 25 August 2009, ora 08:21
1665 citiri
Editorial: Nebunia de 100 de zile

Din bulbisorii saditi in ultimul an in solul fertil al manipularii, repetitii cu costume pentru premiera de gala, au inceput sa tasneasca vrejuri de fasole.

Iti iau ochii, ca se-nsurubeaza pana-n cer, si cine se catara pana-n taramul fericirii si n-are plasa, sau unghii sa se-atarne de marginea nirvanei, dar are calcatura subreda, urias cu gatul rupt scrie pe el.

Am invatat acum multi ani de la un jurnalist batran o treaba: nu baga in seama nimic din ceea ce se apare in presa cu titlul de dezvaluire, in ultimele trei luni de campanie! Atent sa pricep despre ce vorbeste, mi-am format o experienta de telespectator avizat si pot sa afirm ca 90 la suta din bombele azvarlite la popor inaintea unui scrutin cu miza mare sunt fumigene. Cine spune altfel e ipocrit.

Fireste, nea Gicu de la 3 n-are vreme si disponibilitate sa faca analiza pe comportament si text. La el, teoria cunoasterii are legatura cu frigiderul. Asta stie si consultantul de campanie, angajat pentru teoria existentei. Prin urmare, vopseste trenul in culori stridente si-l slobozeste cu viteza mare, cu sirena pornita, prin toate garile, ca sa-l remarce omenirea de pe peron cu toate organele de simt.

Vede, de pilda, ca in laboratoarele PSD se analizeaza cu ingrijorare o strategie a PD-L care urmareste scoaterea partenerilor onesti de la guvernare si racolarea unor parlamentari. Uau! Si in ziare ce tot scrie de-un car de zile? Basca faptul ca numai un tampit ar putea crede ca documentul respectiv n-a fost creat cu ochiul mintii de Viorel Hrebenciuc, ca sa mai astearna un subiect la televizor, spre nemangaiata victimizare a partidului aflat in cursa pentru a-si instala domnisorul in carca tarii.

O minima morala ar impune in agenda discursului public niste teme mai aproape de camasa romanului, pentru ca nenorocirea face ca aceste 100 de zile sa se intample intr-o perioada neagra, din punct de vedere economic. Romanilor le tremura genunchii gandindu-se ca si-ar putea pierde locul de munca si ii ia cu lesin cand isi numara copiii si realizeaza ca necesarul caloric nu se potriveste cu leafa.

Dar pentru deturnarea atentiei de la fumigene ar trebui sa considere si televiziunile ca merita. Si acuma sunt ocupate cu schimbarea presedintelui. Nemaivorbind ca dezbaterile despre solutii n-ar avea atata audienta ca sintagme precum "afaceri cu teroristi" agatate de coada familiei Basescu.

E mai usor sa valsezi pe muzica lui Strauss decat sa te apuci tu sa pui pe note. Ce-i drept, povestea cu firma fratelui presedintelui e suculenta, iar fabula "Lupul moralist" merge manusa. Doar ca pana la demonstratia faptului ca postavul din mantaua lui Traian Basescu e facut din pielea oii, trebuie ca adunarea sa isi puna intrebari. Uite-asa, trec 100 de zile. Si sunt convins ca inca n-am vazut nimic. Inchideti televizoarele!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#campanie Basescu prezidentiale, #prezidentiale 2009 , #stiri politice